• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На Полтавщині перейменовують площі й вулиці

Депутати Гадяцької міської ради перейменували понад 30 площ, вулиць, провулків міста. Перейменування відбувалось з врахуванням низки ініціатив Полтавського офісу УІНП

Вулицю Комсомольську перейменовано на честь Героїв Крут. Вулицю Карла Маркса перейменовано на честь українського правника та видатного діяча УНР Климента Квітки. Вулицю Паризької Комуни переназвали на честь родини Чижевських. Це видатна родина з Полтавщини, яка брала активну участь в українському державотворенні 1917–1921 років.

Нові назви для 27 вулиць та провулків затвердили нещодавно на сесії Кременчуцької міськради. Серед нових назв - постаті і формації боротьби  за незалежність у ХХ та ХХІ століттях. Наступний етап голосування з варіантами для нових назв ще 30 вулиць стартує 17 серпня. 

Вулицю Аерофлотську перейменували на честь військового льотчика, який загинув при обороні Києва у лютому 2022 року полковника Олександра Оксанченка. Вулицю Гастелло перейменували на честь капітана Олександра Корпана, українського військового льотчика, який загинув у березні 2022 в повітряному бою за Україну. Вулицю генерала Карбишева перейменували на вулицю українського генерала Сергія Кульчицького, який загинув у 2014 році в зоні АТО. Вулиця 1905 року перейменували на честь загиблого на війні з Росією у березні 2022 року військового льотчика, полковника Олега Гегечкорі. Вулицю Миколи Ватутіна перейменували на честь загиблого при обороні Харкова у червні 2022 року майора Нацгвардії Ігоря Пугача. 

Вулиця генерала Жадова перейменована на Алітуську. Проїзд 40-річчя ДАІ перейменували на честь Захисників Азовсталі; провулок 8 Березня – на Героїв Охтирки; провулок Гомельський на Гостомельский; вулицю Олександра Родимцева – на Кременчуцьких Артилеристів. Вулицю російського архітектора Василя Баженова перейменовано на Херсонську.

Також депутати Кременчука змінили статус двох провулків (Гвардійського та Героїв Бреста) на вулиці Національної Гвардії та Героїв Маріуполя відповідно. Провулок Глінки перейменований на честь діяча ОУН та кременчуцького освітянина Дмитра Барковського. На честь голови УВО й ОУН Євгена Коновальця перейменували вулицю 8 Березня. Вулицю Гвардійську перейменували на вулицю Героїв УПА. Провулок Брюсова на провулок діяча УНР Антіна Кущинського. Проїзд 8 Березня перейменували на Марусі Богуславки. Вулицю Гагаріна перейменовано на Покровську. 

Також вулицю Гагаріна у селі Потоки Кременчуцької громади перейменували на честь Пилипа Орлика.

УІНП

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk