• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині переселенці отримали допомогу від міжнародного благодійного фонду

Полтавська область отримала 20 тонн гуманітарного вантажу від Міжнародного Благодійного Фонду Help Heroes Of Ukraine. Це перша допомога від цієї організації. Серед вантажу – засоби гігієни, продукти харчування, медикаменти, теплі речі.


Про це повідомила заступниця начальника Полтавської обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко.
«В Україні офіс фонду Help Heroes Of Ukraine базується у Львові. Ми звернулися до них за допомогою, і вони відгукнулися на наше прохання щодо забезпечення підтримкою внутрішньо переміщених осіб, – сказала Катерина Рижеченко. – Ми дуже вдячні за допомогу, і вже сьогодні отримали пропозицію про наступну партію гуманітарного вантажу. Полтавщина потребує такої підтримки для внутрішньо переміщених осіб, які вже зараз перебувають у регіоні, та для тих, хто прибуватиме до області».
Теплі ковдри, пледи, шоколадне печиво, мило та гель для прання отримали жителька Донецька Наталія Просєкова з чоловіком. Жінка згадує, як 8 років тому її родина з вагітною дочкою переїхали в Харків. Там народилася онучка. У місті вони проживали до лютого 2022 року.
«Коли почалися обстріли Харкова, ми тиждень із родиною жили у підвалі, потім у березні волонтери допомогли нам виїхати в Полтаву. Спочатку ми проживали у школі, потім переїхали до ліцею, де умови проживання кращі та є харчування. У Полтаві нас зустріли привітно, – розповіла переселенка Наталія. – Така гуманітарна допомога є дуже важливою. Ми з чоловіком – пенсіонери. Хоч харчуємося безкоштовно, маємо потреби у речах, бо як виїжджали взимку, брали речей небагато. Їжу теж потрібно купувати та речі для онуки. Вдячні всім країнам, організаціям і волонтерам, які допомагають і підтримують українців у цей непростий час».
Вдруге в Полтаві й жителька з Донецька Юлія Селіванова. Вперше сюди переїхала в 2014 році з сином. Потім із надією, що скоро все закінчиться, повернулися додому, переїхали до Слов’янська.
«Події у лютому цього року знову змусили переїхати в Полтаву, – розповіла Юлія. – В таких ситуаціях, коли ти просто рятуєш життя, речей із собою береш мінімум. Потім перед тобою постають питання де поїсти, взяти посуд, білизну, інші речі першого вжитку. Люди опиняються в різних ситуаціях, тому будь-яка допомога – це неймовірна підтримка. Дякую всім небайдужим».
Усі речі надійшли до гуманітарного штабу ОВА, їх роздадуть у громади залежно від потреб. Уже за два тижні на Полтавщину має прибути ще один гуманітарний вантаж від фонду Help Heroes Of Ukraine.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk