• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім’ї при облдержадміністрації

Стамбульська конвенція, гендерна рівність, цілі сталого розвитку – це не просто поширені терміни та поняття пов’язані з інтеграцією України до Європейського простору, це норми та стандарти, які охоплюють безліч пріоритетних напрямів державної політики соціального захисту.

Адже саме запобігання та протидія проявам домашнього насильства, насильства за ознакою статі та по відношенню до дітей, забезпечення дотримання рівних прав та можливостей для всіх категорій громадян, доступність соціальних послуг – є базисом для формування соціально захищеного українського суспільства з гідним рівнем життя.

17 серпня відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім’ї при облдержадміністрації за участі представників Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОВА, Полтавського обласного центру соціальних служб, Служби у справах дітей Полтавської ОВА, ГУ Нацполіції в Полтавській області, представників райвіськадміністрацій та територіальних громад.

В рамках засідання, відповідно до порядку денного, учасники обговорили поточний рівень домашнього насильства в області, зокрема щодо відпрацювання комплексного інтегрованого підходу до подолання домашнього насильства і насильства за ознакою статі.

Відтак станом на 17.08.2022 року допомога особам, постраждалим від домашнього насильства, надається загальними та спеціалізованими службами області, а саме через  12 центрів соціальних служб, 35 центрів надання соціальних послуг, 2 центри соціально-психологічної реабілітації дітей. При територіальних громадах області на базі комунальних установ діють 33 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, а також 4 мобільні бригади, що діють за за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення доступні для мешканців Полтавської, Кременчуцької та Лубенської громад. Також в області працюють 4 денні центри соціально-психологічної допомоги постраждалим особам (Полтавська, Кременчуцька, Котелевська та Шишацька громади).

Окрема увага присутніх була зосереджена на важливості проведення роботи із запобігання насилля по відношенню до дітей та важливості ефективного партнерства інституцій різного рівня щодо формування безпечного середовища для дітей.

За результатами засідання дано ряд доручень спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення щодо важливості виявлення, запобігання та протидії проявам домашнього насильства, ефективного механізму реагування на такі випадки та оперативного надання допомоги постраждалим, що в комплексі впливає на соціальну захищеність населення різних категорій. 

 

Департамент соціального захисту населення ПОВА

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk