• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Департамент соціального захисту населення інформує: прийнято зміни та доповнення до Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області

На засіданні чотирнадцятої позачергової сесії Полтавської обласної ради, яке відбулось 26 липня 2022 року, депутатами обласної ради підтримано зміни та доповнення до Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області.

Програму доповнено конкретними напрямами, які реально будуть сприяти підвищенню рівня соціального захисту населення, особливо в умовах воєнного стану.

Нововведення стосуються наступних напрямів соціальних гарантій, які передбачають фінансування з обласного бюджету, а саме:

- виплати матеріальної допомоги особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва, одержані під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України – до 20 тис грн (на вказані цілі передбачено обсяг фінансування 3 млн грн);

- виплата щорічної разової грошової допомоги до Дня захисників та захисниць України членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, згідно встановлених статусів – по 3 тис грн кожному члену сім’ї (обсяг фінансування – 1,2 млн грн);

- виплата одноразової грошової допомоги сім’ям цивільних осіб, які загинули (померли) внаслідок бомбардувань, авіаударів, збройних нападів та інших пошкоджень у розмірі 50 тис грн.

Також передбачено допомогу пораненим цивільним особам, розмір виплати якої буде залежати від ступеня отриманих ушкоджень (обсяг фінансування напрямку – 3 млн.грн).

Департаментом соцзахисту продовжується надання допомог родинам загиблих Захисників та Захисниць України у розмірі 50 тис грн на сім’ю, а дітям загиблих – щомісячну грошову допомогу.

З метою більш ефективного та широкого охоплення уразливих категорій населення, доповнення внесені й до вже існуючих заходів Програми. Зокрема, це стосується виплати матеріальної допомоги онкохворим громадянам, категорії отримувачів якої розширено на осіб, що мають статус внутрішньо переміщених.

Найбільш актуальним питанням є реабілітація військовослужбовців, які брали участь у забезпеченні оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, а також членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України.

У зв’язку з цим, військовослужбовців, які брали участь у забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення на забезпечення санаторно-курортними путівками, а також члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України мають право за рахунок коштів обласного бюджету отримати санаторно-курортне оздоровлення один раз на два роки в будь-якому санаторно-курортному закладі Полтавської області.

Беручи до уваги беззаперечний пріоритет щодо забезпечення реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни, напрацьовано предметні пропозиції щодо створення в області спеціалізованих регіональних реабілітаційних центрів з комплексом надання послуг психологічної, фізичної реабілітації та соціальної і професійної адаптації, які подано до Міністерства у справах ветеранів

України.

Безумовно, лише комплексна та системна робота на всіх рівнях, актуалізація поточних завдань та заходів до вимог сьогодення, може забезпечити ефективну реалізацію державної політики соціального захисту, а отже досягти максимізації у питаннях соціальної захищеності населення.

 

Директор Департаменту

соціального захисту населення

Полтавської ОВА

Людмила КОРНІЄНКО

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk