• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Всесвітня продовольча програма ООН продовжить роботу на Полтавщині, щоб забезпечити потреби переселенців та незахищених верств населення

7 липня відбулася зістріч представників Всесвітньої продовольчої програми ООН з начальником Полтавської обласної військової адміністраці Дмитром Луніним та його заступником Катериною Рижеченко. На зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю в межах надання гуманітарної допомоги переселенцям та незахищеним верствам населення Полтавщини.

Керівник Офісу ВПП у Дніпрі Салім Мусса розповів, що їхня органзація працює в таких областях крани: Харківській, Полтавській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Запорізькій.

«Ми плануємо свою роботу так, щоб підтримувати українську економіку і закуповувати місцеві продукти. На даний час 60 мільйонів укладено в економіку України. Найкраще, коли влада передає перелік громад і їхні потреби, щоб більше уваги приділити саме віддаленим куточкам області, – розповів Салім Мусса. – Ми надаємо як грошову допомогу, так і гуманітарну. В Полтавській області її отримали уже 59 тисяч осіб. Крім грошових виплат (2020 грн на особу на місяць та 6 660 гривень на сім’ю) до Полтавщини передали більше 40 тисяч тонн допомоги – це мука, горох та консервовані равіолі».

До другого траншу допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН входять маленькі бокси з продуктами готовими до споживання, та великі – з напівфабрикатами для готування. Партнери ВПП уже передали в область більше 35 тисяч маленьких 90 тисяч великих боксів.

Начальник Полтавської обласної військової адмінстрації Дмитро Лунін розповів, що така допормога в області потрібна не лише переселенцям, а й незахищеним ветсвам населення, адже багато людей через війну втратили роботу.

«У Полтавській області нині прживає 187 тисяч переселенців. Це одна з областей України, яка найбільше прийняла ВПО з 24 лютого. Регіон так географічно розташований, що сюди зручно діставатися з Сумщини, Харківщини, Донеччини та Луганщини. Звісно, найбільше переселенців у області з Харківської області (75%), – розповів Дмитро Лунін. – Ми бачимо всю вашу допомогу і дуже вдячні за неї. Ще у перший тиждень повномасштабного вторгнення у нас був створений гуманітарний штаб, який координує надану допомогу з усіх організацій та рівнів. Досвід показує, що у великих містах надається більше допомоги, а селам приділяється менше уваги. Ми зі свого боку відправляємопродукцію в усі громади, щоб закрити потреби більш незахищених верств населення. Останнім часом внутрішня допомога від волонтерів зменшується, бо в українців ресурси закінчуються, тому вся надія на міжнародні організації».

На зустрічі сторони обговорили питання, які можуть вдосконалити роботу передачі допомоги на місцях, координації роботи та наявних потреб регіону.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk