• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Полтавщина починає «битву» за урожай і відкриває «другий фронт»,¬ Дмитро Лунін

Цього року на Полтавщині потрібно засіяти 1.4 млн га сільськогосподарських земель. Аграрії області уже повним ходом готуються до посівної. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Полтавщина починає «битву» за урожай і відкриває «другий фронт». Наші аграрії повним ходом готуються до посівної. Сільськогосподарський кооператив «Перемога» в Лубенському районі, як і десятки інших підприємств в області, зараз підживлють озимину. Люди працюють у дві зміни та щоденно підживлюють до 200 га. Все буде Україна», ¬ розповів Дмитро Лунін.

Він зауважив, що забезпечення продовольчої безпеки України ¬ зараз питання №1.

«Не зважаючи на військові події, які відбуваються в Україні, ми розуміємо, що продовольча безпека на другому місці після воєнних дій. Прийшла пора включитися у весняно-польові роботи, а саме внесення азотних добрив по озимій пшениці», ¬ сказав голова сільськогосподарського кооперативу «Перемога» Анатолій Пасюта.

В кооперативі говорять, що люди працюють у дві зміни. Підживлення вимагають понад 1200 га посівів озимої пшениці. 

«Підживлення озимини проводимо уже 4-й день. Щодено обробляємо до 200 га», ¬ розповів інженер-механік сільськогосподарського кооперативу «Перемога» Олексій Крутських.

Аграрії Полтавщини запевняють, що свою «битву» виграють. Україна буде забезпечена продовольством. Під посіви плануються культури з прицілом на внутрішній ринок.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk