• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Спортсмени області та їхні тренери торік отримали грошові винагороди на 12,8 мільйона гривень

На Полтавщині протягом минулого року провели 95 змагань із олімпійських і неолімпійських видів спорту, 79 навчально-тренувальних зборів із підготовки до всеукраїнських змагань. Збірні команди області взяли участь у 375 заходах всеукраїнського рівня.

Про це на апаратній нараді розповіла начальник управління молоді та спорту ОДА Марина Трохименко. Вона поінформувала про роботу профільних обласних програм у сферах фізичної культури і спорту, молодіжної політики, оздоровлення дітей та національно-патріотичного виховання.

За словами Марини Трохименко, у 2021 році спортсмени області та їхні тренери отримали грошові винагороди на загальну суму 12 791 880 гривень. Серед них 9 спортсменів-олімпійців та їхні тренери, 14 спортсменів-паралімпійців та їхні тренери, 9 переможців і призерів міжнародних змагань з олімпійських видів спорту, 65 переможців і призерів міжнародних змагань із неолімпійських видів спорту та їхні тренери, 52 переможці всеукраїнських змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту та їхні тренери, 5 спортсменів з інвалідністю – призери міжнародних змагань та їхні тренери. Стипендії голови ОДА виплачені для підтримки 36 перспективних спортсменів області на суму 5 220 000 гривень.

«Відповідно до успішних виступів на обласних, всеукраїнських і міжнародних змаганнях 412 спортсменам присвоєні перші дорослі розряди, 416 стали кандидатами у майстри спорту, 42 присвоєні звання майстра спорту України, 5 – майстер спорту України міжнародного класу, 4 – заслужений майстер спорту України, 3 тренерам – заслужений тренер України, 2 тренерам – заслужений працівник фізичної культури і спорту», – зазначила Марина Трохименко.

Вона поінформувала, що в області провели моніторинг наявності молодіжних рад у територіальних громадах. Встановили, що з 60 громад такі дорадчі органи створені лише в 11. Для їх збільшення для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів та органів місцевого самоврядування організували відповідні навчання. Вперше в регіоні провели обласну школу молодіжної журналістики, курс із розвитку підприємницьких здібностей молоді Boot Camp, молодіжний семінар для профорієнтації тренерів.

Відповідно до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей торік оздоровчими й відпочинковими послугами охопили 31,3 тисячі дітей, що становить 22,8% від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років. Загалом на оздоровчу кампанію спрямували 103,4 мільйона гривень, із них 69,2 мільйона бюджетних коштів, а 34,2 мільйона залучили завдяки співпраці з соціально відповідальними підприємствами, організаціями, профспілками й батьками дітей.

«Традиційно в межах Програми працював механізм відшкодування за рахунок обласного й місцевого бюджетів частини вартості путівки дитячим закладам за надані послуги з оздоровлення й відпочинку. З обласного бюджету виділили 18,5 млн грн субвенції для територіальних громад за умови співфінансування ними Програми з місцевих бюджетів. Не всі кошти були освоєні у зв’язку з карантинними заходами, – розповіла Марина Трохименко. – Оздоровчими послугами забезпечено 17 867 дітей та відпочинковими – 13 466. Працювали 18 позаміських закладів оздоровлення і відпочинку».

«Необхідно відпрацювати з територіальними громадами питання співфінансування оздоровлення та відпочинку дітей у поточному році», – наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Лунін.

Він зазначив, що Полтавщина торік чудово виступила на Олімпійських іграх у Токіо й на рівні держави посіла 1-ше командне місце.

«Це якісний результат. Маємо й надалі підтримувати високий рівень спорту в області, залучити якомога більше молоді до занять фізичною культурою і спортом, адже створюється інфраструктура й можливості для розвитку є», – додав Дмитро Лунін.

Торік на реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту використано 54 млн 260 тис. грн, Програми з реалізації молодіжної політики – 491 тис. грн, Програми оздоровлення та відпочинку дітей – 8 млн 400 тис. грн, Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді – 662 тис. грн.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk