• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Велике будівництво: приймальне відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» готують до введення в експлуатацію

У межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» завершують реалізацію масштабного проєкту – реконструкцію приймального відділення під багатопрофільне з можливістю поточної діагностики, надання невідкладної допомоги, а у разі необхідності і проведення екстрених хірургічних втручань у лікарні інтенсивного лікування “Кременчуцька”.

За час проведення реконструкції виконано великий обсяг робіт з капітального ремонту його приміщень, закуплене нове сучасне обладнання.

«Кожен житель Полтавщини, не зважаючи на те, мешкає він у місті чи в селі, має отримувати якісну та невідкладну медичну допомогу. Для цього ми побудували по області сільські амбулаторії, більшість із яких уже запрацювали. Запустили телемедицину, оновили парк карет швидкої допомоги обласної служби 103, ремонтуємо приймальні відділення в опорних лікарнях області одним з яких є й приймальне відділення лікарні інтенсивного лікування “Кременчуцька”», – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За європейським протоколом приміщення відтепер розділено на три зони – «зелену», «жовту» та «червону». «Зелена» зона представляє собою хол лікарні, роздягальню, душову для персоналу, оглядову та гіпсову кімнати. Тут пацієнт може зустрітися з сімейним лікарем, пройти огляд чи отримати консультацію.

У «жовтій» зоні  розташовані діагностичні кабінети: рентгенологічний,  УЗД, ендоскопічний, комп’ютерний томограф та мала операційна зала для нескладних хірургічних втручань, кімнати медперсоналу та технічні приміщення. Саме сюди  направлятимуть пацієнтів, що потребують дообстеження.

До «червоної» зони входитиме  протишокова палата інтенсивної терапії. З «червоної» зони у разі необхідності пацієнтів направлятимуть у велику операційну.

Завершується й облаштування дороги для заїзду автомобілів швидкої допомоги, паркувальних кишень для автомобілів працівників медичного закладу та відвідувачів. Пацієнти та відвідувачі можуть прогулятись територією лікарні. Тут укладено тротуарні доріжки та розбито зелені газони.

Будівництво проводиться на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів.Наразі роботи завершуються, об"єкт готують до введення в експлуатацію.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk