• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На військову службу за контрактом у підрозділах територіальної оборони Полтавщини запрошуються мешканці області

Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є вік (до 60 років), стан здоров’я та придатність за медичними показниками, фізична підготовленість та професійно-психологічний відбір.

Невідомий об'єктЩоб стати військовослужбовцем за контрактом потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем обліку (місцем проживання) для співбесіди та підбору посади. Далі зібрати необхідний пакет документів. Потрібно успішно пройти військово-лікарську комісію щодо придатності до проходження служби та професійно-психологічний відбір. Після всіх встановлених процедур отримати припис для вибуття до визначеної військової частини.

Варто зазначити, що проходження служби за контрактом має безліч суттєвих переваг. Додатково до гідного грошового забезпечення та можливості проходження служби за місцем проживання військовослужбовці підрозділів територіальної оборони отримують всі переваги військової служби за контрактом:

Військовослужбовець забезпечується усім необхідним речовим майном.

Якщо військовослужбовець не має власного житла, він може стати на квартирний облік з можливістю подальшого отримання службового і постійного житла. Або отримувати грошову компенсацію за піднайом житла для всіх категорій військовослужбовців. В обласному центрі сума складає 2850 грн на місяць, в інших населених пунктах — 1900 грн на місяць. За наявності трьох або більше членів сім’ї розмір компенсації збільшується в 1,5 рази.

Для військових встановлено гарантовану щорічну основну відпустку — 30 днів; якщо є від 10 до 15 років вислуги — 35 календарних днів; від 15 до 20 років — 40 календарних днів; понад 20 календарних років — 45 календарних днів. Крім того, що відпустка надається зі збереженням грошового забезпечення, військовослужбовцю надається грошова допомога на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення. Також можуть надавати відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше ніж 10 календарних днів.

Військові можуть право на отримання вищої освіти, зокрема на здобуття післядипломної освіти у військових навчальних закладах, відповідних підрозділах підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Крім того, на державну цільову підтримку у здобутті вищої освіти можуть розраховувати захисники, які є учасниками бойових дій. Її надають у вигляді повної оплати навчання коштом загального фонду державного або місцевих бюджетів — у разі зарахування на місця державного (регіонального) замовлення відповідно до умов та правил прийому. Також пільгами для вступу до вишів користуються діти учасників бойових дій.

Після укладення військовослужбовцями першого контракту, їм виплачується бонус — одноразова грошова допомога. У 2021 році особам рядового складу виплачують 18160 грн, особам сержантського і старшинського складу — 20430 грн, а офіцерам — 22700 грн.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk