• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У держбюджеті на 2022 рік передбачено понад 235 млн грн на розвиток соціальних служб щодо протидії домашнього насильства

Громадам області рекомендовано уже зараз розпочати роботу щодо визначення потреб у створенні спеціалізованих служб та залучення коштів. Створення кожної нової служби – це важливий крок до розбудови системи протидії домашньому насильству в області.

Про це зауважили на засіданні міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім’ї при облдержадміністрації. Участь у засіданні взяли заступник голови Полтавської ОДА Катерини Рижеченко, члени міжвідомчої координаційної ради, в онлайн форматі до обговорень долучилися представники РДА та територіальних громад. 

У 2021 році Мінсоцполітики запроваджено субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на створення та розвиток спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. 7 громадам області виділено 8,2 млн грн на створення 2 денних центрів та 5 консультативних служб.

«Питання протидії насильству є пріоритетним на рівні держави. Маємо досвід залучення коштів із держбюджету громадами на розбудову закладів із підтримки осіб, які постраждали від домашнього чи гендернозумовленого  насильства, – зауважила Катерина Рижеченко, – для залучення коштів на безповоротній основі й у 2022 році, є всі умови. Потрібна лише ініціатива громад та відповідна ПКД. Упевнена, в кожній громаді є приміщення, які можна виділити під денний центр чи притулок».

Катерина Рижеченко зауважила, що у разі потреби громадам буде надано відповідні рекомендації щодо підготовки необхідних документів та подальшого залучення коштів.

За словами директора Полтавського обласного центру соціальних служб Світлани Півень, на сьогодні в області функціонує 29 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, створено 3 денних центри соціально-психологічної допомоги з кризовими кімнатами в Кременчуцькій, Шишацькій ТГ та на базі БО «Світло надії».

Старший інспектор управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Полтавській області Роман Дорош розповів, що на обліку перебуває 2332 особи, які вчинили дії насильства. До територіальних підрозділів Нацполіції надійшло більше 12000 повідомлень, кваліфікованих як домашнє насильство. Із них підтверджено понад 5000, що становить 46% від загальної кількості звернень. За вказаний період працівниками поліції винесено більше 2000 термінових приписів стосовно кривдників.

За словами Романа Дороша, ця статистика свідчить також і про те, що люди позбуваються страху й починають більш активно інформувати поліцію про випадки насильства.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk