• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Злітно-посадкову смугу «Аеропорту-Полтава» планують не реконструювати, а збудувати нову

Розробка проєктно-кошторисної документації з реконструкції злітно-посадкової смуги КП «Аеропорт-Полтава» – на фінальному етапі. Незабаром її відправлять для проведення експертизи. Про це зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов на зустрічі з головними редакторами регіональних ЗМІ з нагоди двох років перебування на посаді.

«Питаннями, які стосуються аеропорту, займаємося постійно. Це масштабний проєкт. Документація з реконструкції злітно-посадкової смуги незабаром проходитиме експертизу. Нині чекаємо, щоб на сесії Полтавської міської ради наступного тижня затвердили будівні умови. Розширюємо площу аеропорту, бо необхідно збільшити охоронну територію. Займалися викупом земельних ділянок у людей, виділяли для цього кошти, бо необхідно було збільшити злітно-посадкову смугу, щоб відповідати міжнародним стандартам», – розповів Олег Синєгубов. 

За його словами, проєктанти зробили попередні висновки, що реконструкція злітно-посадкової смуги недоцільна. Необхідно будувати нову. Вартість робіт приблизно однакова. 

«Як зазначили проєктанти, реконструкція буде складнішою й гарантій на неї менше, тому швидше за все це буде будівництво злітно-посадкової смуги. Проєкт включає не лише її оновлення, а й сучасне навігаційне обладнання, освітлювальне оснащення для самої смуги й за межами аеропорту. Крім того, обладнання для пожежної частини, автомобіль для оброблення літаків протиожеледною сумішшю, – зазначив очільник Полтавщини. – Минулого тижня в Офісі Президента доповідав про стан розроблення проєктно-кошторисної документації. За загальнодержавним планом наш аеропорт включений на наступний рік». 

Олег Синєгубов розповів, що після отримання позитивного рішення на сесії міської ради проєктанти завершать підготовку документації.

«Оновлений проєкт презентуємо в Офісі Президента й розраховуватимемо на фінансування. Крім того, звертатимемося до депутатів обласної ради щодо виділення коштів на термінал аеропорту, адже там фактично немає опалення, системи вентиляції. Проаналізували, що там потрібно зробити, щоб він відповідав усім вимогам і стандартам», – додав Олег Синєгубов.

Нині «Аеропорт-Полтава» має сертифікат на прийом літаків малої авіації, але без пасажирів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk