• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В області сімейними формами виховання охоплено 96% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

В області на обліку служб у справах дітей перебуває 1900 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх переважна більшість виховується в сім’ях опікунів, піклувальників. Про це йшлося на проведеній 10 листопада нараді щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, яку провела заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко. Участь у ній взяли представники профільних служб та управлінь та представники громад та РДА в онлайн режимі.

За словами директора Служби у справах дітей облдержадміністрації Ірини Фоменко, з метою забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей, які не мають піклування батьків, в області діє 41 дитячий будинок  сімейного типу та 116 прийомних родин.

У поточному році до сімейних форм виховання влаштовано 175 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У тому числі, усиновлено 26 дітей, встановлено опіку та піклування над 126 дітьми. Створено 3 прийомних сім’ї та 4 дитячих будинків сімейного типу, до цих та раніше створених сімей влаштовано 24 дитини.

Також на території області проживають 19 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, які перемістилися з тимчасово окупованих територій. 12 із них виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, 3 – у прийомних сім’ях, ще 1 дитину найближчим часом буде влаштовано в прийомну родину.

Загалом щороку близько 200 в області залишаються без батьківського піклування. Переважна більшість через те, що їхні батьки ведуть асоціальний спосіб життя.

За словами директора Полтавського обласного центру соціальних служб Світлани Півень, постійно проводяться навчання для кандидатів в опікуни й піклувальники та прийомні батьки. В поточному році проведено вже 6 таких навчань. У них взяли участь 66 сімей та 105 осіб.

«Рекомендуємо виконавчим комітетам міських, районних у містах рад, сільським та селищним радам громад вжити заходів щодо своєчасного виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, із метою профілактики соціального сирітства. Проаналізувати стан соціального захисту дітей та сімей, розвитку базових соціальних послуг у громадах, – сказала Катерина Рижеченко, – прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу потрібно створювати в тих громадах, де їх наразі взагалі немає. Це гарантія того, що наші діти будуть доглянуті, влаштовані до родин, а не в інституції».

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk