• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Рада розширила можливості кредитування аграріїв

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №3205-2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».

Законопроект визначає правовий статус та засади діяльності Фонду часткового гарантування – завдяки йому фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантію від держави для отримання кредитів у фінустановах. 

За задумом авторів законопроєкту, створення Фонду покращить доступ суб’єктів господарювання, що займаються первинним виробництвом сільгосппродукції, до кредитних ресурсів, сприятиме розширенню виробництва, поліпшенню фінансового стану таких підприємств та підвищенню їхньої конкурентоспроможності.

Фонд надаватиме гарантії в обсязі до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років. Обсяг наданих непокритих гарантій не може перевищувати більше ніж у 4 рази розмір регулятивного капіталу Фонду.

Учасниками Фонду, крім держави, можуть бути міжнародні фінансові організації та інші юридичні особи. Він матиме статус фінустанови та отримає відповідну ліцензію.

Фонд гарантування пропонуватиме портфельні гарантії, які банки використовуватимуть як частину основної застави. 

«Ринок землі потребує доступні й прозорі механізми фінансування для агровиробників. Адже без цього неможлива повноцінна конкуренція на ринку. Відтепер малі та середні аграрії зможуть ефективніше залучати необхідні кредитні ресурси та успішніше розвивати свої фермерські господарства, – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. – Фонди такого формату існують у багатьох країнах світу, де вони засвідчили свою ефективність та універсальність».

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk