• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Допомога ветеранам-2024: де можна отримати психологічну підтримку і консультацію

Ветерани та їхні родини можуть отримати допомогу у питаннях ментального здоров’я, звернувшись до низки організацій та центрів.
Урядова гаряча лінія 1545. З питань ветеранів війни та членів їхніх сімей – кнопка 9 на IVR (інтерактивна голосова відповідь).

Гаряча лінія кризової допомоги та підтримки Українського ветеранського фонду за номером: 0 800 332 029.

Єдина ветеранська лінія Мінветеранів – 0 800 505 217

ГО «Вільний вибір» – надає психологічну підтримку ветеранам, військовим та їхнім родинам у доказових методах психотерапії. Телефон гарячої лінії: (063) 646-49-91.

«Лісова поляна» – Центр психічного здоров’я та реабілітації МОЗ України. Психологічна допомога ветеранам і людям, які пережили полон. Для запису телефонуйте за номером: (073) 450-60-00.

Veteran Hub – безоплатно надає психологічні та юридичні консультації.

Онлайн-платформа Mental help – безоплатна професійна психологічна допомога та підтримка для українців.

  • Ucare – допоможе знайти висококваліфікованого психолога.
  • MARTA – це проєкт ментального здоров’я для ветеранів, їхніх рідних та близьких. Дає змогу анонімно пройти тестування, зрозуміти свій психологічний стан і за потреби знайти фахівця.
  • Мобільний застосунок «База». Тут зібрані матеріали про ментальне здоров’я і вправи для самодопомоги. Також є можливість написати фахівцеві й отримати відповідь. Доступний на App Storeта Google Play.

Крім того, з 2024 року держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних.

Для цього за ініціативи Мінветеранів Урядом внесено зміни до Порядків та умов надання безоплатної психологічної допомоги, що надають можливість здійснювати відшкодування вартості наданих послуг із психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх сімей.

Завдяки впровадженню нової системи надання психологічної допомоги кожна ветеранська родина зможе обрати зручний формат послуг (дистанційний або очний, індивідуальний або груповий) та фахівця з психологічної підтримки.

Така допомога є безоплатною і надаватиметься за трирівневою системою:

- перший рівень – це соціальні працівники, помічники ветерана та інші особи, які пройшли відповідну підготовку та надають соціально-психологічну підтримку та соціальні послуги, такі як соціальний супровід та адаптація;

- другий рівень – психологічна допомога, яку можуть надавати надавачі послуг з психологічної допомоги незалежно від форми власності, в тому числі фізичні особи-підприємці, які відповідають вимогам до фахівця;

- третій рівень – комплексна медико-психологічна допомога, яку забезпечують ліцензовані установи, в яких є мультидисциплінарні команди мінімум з чотирьох фахівців (1 психіатр та 3 психотерапевти/психологи).

Мінветеранів буде відшкодовувати вартість наданих послуг із психологічної допомоги суб’єктам другого та третього рівнів, спеціалізованим закладам незалежно від форми власності, в тому числі й фізичним особам-підприємцям.

Також на Міністерство ветеранів покладено забезпечення функціонування Реєстру постачальників послуг з психологічної реабілітації, до якого мають бути включені суб’єкти надання послуг другого і третього рівнів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk