• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині працюють над створенням та розвитком кластерів

У Полтавському державному аграрному університеті відбувся круглий стіл із питань розвитку кластерного руху Полтавщини. Серед учасників – заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут, президент Міжнародного візійного інституту стратегічного партнерства Сергій Опря, бізнесмени, представники органів місцевого самоврядування, громадських спілок та кластерів, науковці.

Володимир Когут акцентував, що розвиток кластерного руху на Полтавщині розпочали торік. Наразі в регіоні – два кластери.

«Під час їх створення ми з’ясували, що люди не зовсім розуміють мету кластеру та принцип його дії. Тому сьогодні зібрали провідних спеціалістів, представників громад і підприємців, щоб це пояснити. Консолідуючи зусилля, прагнемо розв’язати проблемні питання та сприяти об’єднанню підприємців в області, – розповів Володимир Когут. – Робота кластерів спрямована на розвиток бізнесу чи торгової мережі, налагодження логістики, виробничих процесів і каналів збуту».

Президент наукового кластеру «Наукові парки України» Віталій Зайцев зауважив, що ця зустріч – це крок до розвитку на Полтавщині кластерного руху не лише в межах аграрного сектору, а й у сфері туризму, медицини та машинобудування. Це дозволить регіону ставати потужнішим.

Також під час заходу ПДАУ та науковий кластер «Наукові парки України» підписали меморандум про співпрацю.

«Наш університет став асоційованим членом кластеру «Наукові парки України». Впевнений, що спільна синергія дозволить розвивати країну й Полтавщину. Шукаємо партнерів для співпраці, залучення наукового потенціалу та розвитку освітніх проєктів. Виш готує молодих фахівців, які є джерелом інновації та енергії. Важливо, щоб ідеї молоді знаходили підтримку інвесторів та бізнесу. І саме в цьому аспекті наше партнерство важливе», – сказав ректор ПДАУ Олександр Галич.

Співзасновник Українського кластерного альянсу Олександр Юрчак розповів присутнім про роль кластерів, їхню структуру та шляхи їх розвитку. Поділився досвідом роботи альянсу.

Захід провели за підтримки Полтавської ОВА та Полтавського інвестиційного клубу.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk