• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Стартував обласний конкурс дляучнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання (онлайн формат)

25–27 березня 2024 року на Полтавщині онлайн проводиться  Обласний конкурс учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, організований Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради. Мета цього конкурсу – творчий та інтелектуальний розвиток дітей молодшого шкільного віку, залучення їх до технічної творчості; пошук та підтримка обдарованих дітей молодшого шкільного віку; стимулювання їхнього творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, задоволення потреб у творчій самореалізації.

У заході беруть участь 34 учасники віком 7–10 років – вихованці закладів позашкільної та загальної середньої освіти нашої області: Великобагачанської станції юних техніків, Диканського будинку дитячої та юнацької творчості, Козельщинського Будинку дитячої та юнацької творчості, Гадяцького Будинку дитячої та юнацької творчості, Карлівського міського центру позашкільної освіти,  Зіньківської станції юних техніків, Кременчуцького міського центру позашкільної освіти «Академія майбутнього», Лохвицького міського центру дитячої та юнацької творчості, Полтавського міського центру позашкільної освіти, Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Центру дитячої та юнацької творчості Горішньоплавнівської міської ради.

Учасники конкурсу виконують завдання у двох вікових групах: молодшій і старшій за номінаціями: «Теоретичний залік», «Творче завдання» (13 учасників), «Конструкторське завдання», «Технічне завдання» (14 учасників), презентація робіт у Домашньому (проєктному) завданні (7 учасників).

Перший учасник кожної команди 25 березня протягом 15–20 хв відповідає на 10 запитань теоретичного заліку, а також наступного дня протягом 2 годин виконуватиме творче завдання за наданою журі темою – із паперу, за допомогою завчасно роздрукованих розгорток геометричних тіл, а після завершення роботи під час онлайн-конференції презентуватиме свій проєкт.

26 березня другий учасник кожної команди виконуватиме конструкторське завдання – конструюватиме композицію на тему «Техніка на службі миру» за допомогою деталей пластмасового конструктора  «Lego», а потім під час онлайн-конференції презентуватиме створену модель та її творчий задум. Також цей учасник виконуватиме технічне завдання за темою, що запропонують учасники журі –  необхідно створити паперову модель з окремими рухомими частинами із цупкого паперу у техніці «Паперкрафт» і продемонструвати її роботу.

Решта учасників конкурсу у номінації «Домашнє завдання» заздалегідь надіслали журі відеопрезентації власних розробок. Виконання цього завдання передбачає презентацію вже готових авторських моделей, технічних об’єктів на тему «Військова техніка для ЗСУ». Матеріали для розробок можна було використовувати такі: вторинна сировина (готові предмети об’ємної форми – пластикові пляшки, ящики, інші ємності); фетр, фоаміран, легкий пластилін; ущільнений папір та картон, деревина, полістирол, пластик тощо. Техніки та розмір моделі виконання – довільні (моделювання у змішаних техніках).

28 березня журі перегляне надіслані роботи учасників і в Google Meet конференції здійснить оцінювання робіт. Призери конкурсу в кожній номінації та особистому заліку будуть визначені журі за найбільшою кількістю балів. У командному заліку – за найбільшою сумою балів, отриманою двома учасниками від закладу освіти у чотирьох номінаціях. Окремо будуть визначені призери у номінації «Домашнє завдання».

Призерів нагородять дипломами Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради в номінаціях: теоретичний залік; конструкторське завдання; творче завдання; технічне завдання, домашнє завдання, в особистому та командному заліках.

Переможці конкурсу, які вибороли 1 місця,  братимуть участь у Всеукраїнському конкурсі учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

Журі конкурсу – Козирод Ольга, доктор філософії, старший викладач кафедри мистецтвознавства і позашкільної освіти факультету природничих наук та менеджменту Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, керівник гуртка «Початкове технічне моделювання» Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради; Денисюк Дмитро, завідувач відділу організаційно-масового Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради;  Воробйова Людмила, методист Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради; Матюшенко Тамара, Гецелевич Лариса, керівники гуртків Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради.

Детальніше про конкурс – на сайті Полтавського ОЦНТТУМ ПОР: https://poltavaocnttum.h-it.top/oblasnyj-konkurs-uchniv-molodshogo-shkilnogo-viku-z-pochatkovogo-tehnichnogo-modelyuvannya-onlajn-format-21-29-03-2024/

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk