• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

В обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського весняно-літературна тусовка «Поезія з квітковим ароматом»

22 березня у відділі документів із технічних та природничих наук Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбулася весняно-літературна тусовка «Поезія з квітковим ароматом». Захід проведений в рамках Національного тижня читання поезії – акції, що покликана об’єднати українців навколо поетичного слова.

Співорганізаторкою і модераторкою заходу стала полтавська поетеса, авторка численних поетичних збірок Галина Вовченко. Завдяки її теплому слову і щирій гостинності захід перетворився на справжнє свято поезії та єднання. Своїми поетичними творами з присутніми поділилися Юлія Стиркіна, Наталія Жовнір, Тетяна Кльокта, Інна Снарська, Тетяна Василенко. Вражала щирість і глибина почуттів, які автори вкладали у свої твори. Кожен вірш торкався струн душі, змушував задумуватися, співпереживати, радіти й сумувати. Приємної родзинки про подачі поезій додала Людмила Костенко, яка виконала романси на слова Юлії Стиркіної, Наталії Жовнір, Олега Шапошнікова. Донеччанка Світлана Фоменко не тільки прочитала вірші зі своєї останньої збірки «Різна війна» а й виконала авторську пісню. Присутні на заході восьмикласники Полтавської загальноосвітньої школи № 38 з цікавістю слухали майстрів слова. Приємно було бачити, як молодь захоплюється поезією, відгукується на емоції авторів. Це свідчить про те, що українська поезія має велике майбутнє.

Улюбленими поезіями українських поетів мали можливість поділитися усі присутні, серед яких Віра Мелешко, Наталія Вінницька, Надія Влезько, Тетяна Мартусь. Звучали віршовані твори Ліни Костенко, Дмитра Білоуса, Галини Вовченко. Атмосфера зустрічі коливалася від трагічно-сумної до гумористичної, від ліричної до патріотичної – адже ми переживаємо зараз часи, в які, як ніколи, життя і смерть, радість і смуток ходять дуже близько одне від одного.

Окрасою заходу стала виставка картин «Квіткова феєрія» художниці Ніни Артьомової, яка доповнила атмосферу яскравими барвами та весняними мотивами.

Поєднання поезії, музики та живопису створило незабутні враження у присутніх. Захід подарував всім заряд позитиву, творчої енергії та весняного настрою, перетворився на зустріч однодумців, закоханих у слово. Завдяки таким заходам бібліотека стає не тільки місцем для читання, а й центром культурного життя, де народжуються нові творчі ідеї та знайомства.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk