• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Досвід ветеранів гідний поваги: у Полтаві громадські організації ділилися досвідом реінтеграції ветеранів та ветеранок до цивільного життя

На Полтавщині відбулася стратегічна сесія «Сильні разом: ініціативи неурядового сектору для ветеранів та членів їх родин, членів родин загиблих і тих, хто зник безвісти» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»– ініціативи першої леді Олени Зеленської. 

На території спортивного комплексу «Акварена» розгорнули «простір довіри». Громадські організації, які працюють у Полтавській області, представили свої інформаційні майданчики, розповідали про доступні сервіси і послуги, наголошували, що на будь-якому етапі відновлення ветерани та члени їх сімей можуть отримати необхідну підтримку.

Участь у заході взяли перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я Юлія Ющенко, представники громадських організацій, ветеранської спільноти, члени їх родин, члени родин загиблих та тих, що зникли безвісти.

«Сьогодні ми не хизуємося тим, що вже зробили, чи ділимося планами на майбутнє. Виокремлюємо проблемні питання та спільно шукаємо шляхи їх вирішення», – наголосив Богдан Корольчук.

«Маємо спільними зусиллями віднайти формулу стійкості та перетворити колективну травму в посттравматичне зростання. Кожен має навчитись бути підтримкою у відновленні наших ветеранів і ветеранок, апелюючи до загальнолюдських цінностей та проявляючи повагу й людяність», – зазначила регіональна координаторка Юлія Ющенко.

Також вона наголосила на ключових цілях Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у напрямі ветеранської політики.

Представники громадських організацій розповіли про основні напрями роботи.

Директорка ГО «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини» Наталія Чепіга зазначила, що представники їхньої громадської організації відвідують віддалені громади, щоб підтримати людей, які втратили рідних, і допомогти їм пережити горе.

Про підтримку постраждалих від війни розповіла координаторка Центру допомоги врятованим Наталія Дерябіна.

«Ми оперативно реагуємо на звернення потерпілих. Охочі можуть отримати юридичні послуги, психологічне консультування, інформацію про видачу гуманітарної допомоги і соціальний супровід», – зауважила Наталія Дерябіна.

Говорили про реінтеграцію ветеранів/ветеранок війни до цивільного життя через створення освітніх можливостей. Своїми напрацюваннями поділилася ГО «Центр освіти дорослих Полтавщини». Досвід підтримки ветеранів та членів їх родин презентувала в межах реалізації власних проєктів та програм ГО «Світло надії».

Свою роботу презентували й центри ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавського державного медичного університету.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk