• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На Полтавщині триває процес підготовки до національного мультипредметного тесту-2024

Через війну в країні третій рік поспіль класичне ЗНО не проводять. Визначено особливий порядок проведення вступної кампанії, згідно з яким абітурієнтам для вступу на бакалаврський (магістерський – для медичних спеціальностей) рівень вищої освіти потрібно складати національний мультипредметний тест. Про підготовку до проведення НМТ у 2024 році, організаційні та безпекові моменти розповіли заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

«Облвійськадміністрацією, Департаментом освіти і науки, громадами, місцевими органами управління освітою, закладами освіти вжито всіх заходів щодо формування оптимальної мережі округів тестування, – зауважив Антон Чубенко. – Очікувана кількість учнів, слухачів, студентів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, – понад дванадцять тисяч осіб».

Це 7830 випускників шкіл, 2004 випускники закладів професійної, професійно-технічної освіти, 2831 випускник фахової передвищої освіти. 

Минулого року складали НМТ 10476 осіб.

«В області вжито заходів для розширення мережі екзаменаційних центрів, пунктів тестування, забезпечення технічним оснащенням. Пріоритетним завданням під час тестування є збереження життя та здоров’я їх учасників та працівників», – підкреслив Антон Чубенко.

Міністерством освіти і науки затверджено графік проведення НМТ: основна сесія – 14.05-25.06.2024. Додаткова сесія – 11-19.07.2024. Реєстрація учасників – 14.03.-11.04.2024.

«НМТ-2024 міститиме чотири блоки завдань. Три – обов’язкові, а четвертий – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова, математика, історія України, а на вибір – українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика та географія, – розповів Олександр Сидоренко. – Учасники самостійно обирають четвертий предмет НМТ та мають вказати його під час реєстрації».

За словами Олександра Сидоренка, із міркувань безпеки НМТ для учасника проходитиме в один день. Тестування триватиме 240 хвилин. Два предмети (українська мова та математика) до перерви та два (історія України та предмет за вибором) після неї. На виконання завдань кожного предметного тесту відведено орієнтовно по 60 хвилин. Після першого блоку учасники НМТ матимуть невелику перерву, яка триватиме 20 хвилин.

Після завершення виконання всіх завдань НМТ кожен учасник отримає інформацію про кількість тестових балів за кожний блок. Для отримання результату за шкалою 100-200 балів з кожного блоку НМТ потрібно набрати не менше 15% від загальної кількості тестових балів. Таблиці переведення балів у шкалу  100-200 МОН України затвердить завчасно.

Для підготовки до НМТ 2024 року УЦОЯО підготував та оприлюднив на своєму вебсайті демонстраційні  варіанти тестів з усіх предметів та тренувальні варіанти предметних тестів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk