• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Допомога військовим, відкриття школи агродронів й результати роботи групи «Прозорість та підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін традиційно підбив підсумки тижня.

Розповів, що питання роботи «Полтававодоканалу» перебуває під пильною увагою обласної влади.  

«На всіх рівнях обʼєднуємо зусилля аби не допустити відключення комунального підприємства від електропостачання. Обласна влада надасть фінансову допомогу комунальному підприємству», – зауважив Філіп Пронін.

Він наголосив, що завдяки втручанню Полтавської ОВА ситуація щодо ліфтів у Полтаві має перші результати. Ліфти почали відновлювати роботу. Напередодні міська рада розірвала договір із «Будкомплектом» та залучила нову організацію для їх обслуговування. Спільні зусилля дають реальні результати.

Акцентував, що Полтавська ОВА постійно підсилює наші вогневі групи.

«Традиційно розпочали тиждень із передачі автівки воїнам. Також передали їм прожектори, штативи та зарядні станції. Вдячні кожному і кожній, хто постійно допомагає нашим  захисникам», – розповів Філіп Пронін.  

Також доповів про чергові результати роботи групи «Прозорість та підзвітність».

«Кілька разів на засіданнях робочої групи порушували питання закупівлі двох модульних укриттів для освітніх закладів Мачухівської громади. Через придбання модульних укриттів за завищеною вартістю місцевому бюджету завдано збитків на 600 тисяч гривень, – сказав Філіп Пронін. – У межах розслідування СБУ спільно з поліцією і прокуратурою встановили, що службова особа, зловживаючи своїм посадовим становищем, придбала модульні укриття за завищеною вартістю. Службовій особі Мачухівської сільської ради оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Досудове розслідування триває».

Крім того, за результатами моніторингу закупівлі, аудитори рекомендували Полтавській громаді розірвати договір щодо постачання хлібопродуктів та кондитерських виробів. Цей тендер розглядали на кількох засіданнях робочої групи. Звертали увагу на ризики завищення цін на продукцію і порушення законодавства. Аудитори встановили, що замовник неправомірно відхилив пропозицію з нижчою ціною.

Також, у Кременчуцькій громаді скасували тендер, який передбачав закупівлю саджанців дерев і кущів за майже чотири мільйони гривень.

«Закупівля потрапила у фокус медіа та робочої групи. Через два дні після оголошення тендеру замовник його скасував. Складова ефективного використання коштів – доцільність в умовах війни. Кожна копійка повинна витрачатися прозоро та раціонально», – додав очільник області.

Розповів, що на Полтавщині запрацювала школа, яка готує пілотів агродронів. Навчання включає теорію і практику на підприємствах. Проєкт реалізували в області завдяки об'єднанню влади, бізнесу та науковців. Залучення передових технологій в аграрній сфері сприяє підвищенню ефективності сільського господарства.

Додав, що в області триває територіальний етап масштабного проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». У громадах вже провели майже тисячу змагань у пʼяти видах спорту. Долучилися понад 7 тисяч школярів. За підсумками визначилися 195 команд-переможниць. Найбільше – з волейболу. Вболіваємо та підтримуємо наших дітей.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk