• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини.

Кременчуцький національного університету імені Михайла Остроградського

У межах програми академічної мобільності Erasmus+, 4-8 березня науковці Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського – доктор економічних наук, завідувач кафедри бізнес адміністрування, маркетингу і туризму (БАМТ) професор Ірина Труніна і кандидат економічних наук, доцент кафедри БАМТ Марина Білик беруть участь у масштабному міжнародному проєкті International teaching week. Захід проходить на базі Вільнюської колегії / Vilniaus kolegija /VIKO (Вільнюс, Литва).

До International teaching week долучилися науковці з багатьох європейських країн – Словенії, Ірландії, Польщі, Латвії, Албанії, Німеччини, Іспанії та ін. Такі заходи сприяють підвищенню індивідуального професійного рівня, а також надають можливість для широкого обміну досвідом з колегами та знайомства з найновішими і найактуальнішими розробками і методиками.

Представники Кременчуцького національного університету прочитали для студентів економічного факультету Вільнюської колегії курс лекцій за темою  "Інноваційне підприємництво та стартап екосистема: міжнародний аспект".

З метою втілення принципів інтернаціоналізації освітньо-наукової діяльності та підвищення професійної кваліфікації викладачі кафедри БАТМ систематично долучаються до заходів, які відбуваються в рамках програми Еразмус+ (зокрема програма КА171 Staff Mobility For Teaching та ін.).

 

https://www.kdu.edu.ua/new/detail.php?id=3058

 

Полтавський державний педагогічний університет імені В. Г. Короленка

257 магістрів отримали дипломи з відзнакою: найкраща демонстрація рівня викладацької майстерності та фахової підготовки в Полтавському педагогічному

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбувся випуск магістрів, які на відмінно опановували складові освітніх програм. Урочиста академія була особливою як для випускників, так і для викладачів, бо роки їхнього навчання – це яскраві оригінальні ідеї, творчі наукові підходи, щира дружба і цікаві відкриття.

Відкрила урочистості ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова. Вона наголосила на особливій відповідальності молодих спеціалістів у сфері розвитку та відбудови України, адже знання, які магістри отримали в університеті, та той неоціненний досвід, який передали їм наставники, у подальшому допоможуть вирішувати складні завдання відновлення нашої держави та сприятимуть її зростанню як провідної європейської країни.

«Нехай цей день буде для вас не лише підсумком навчання, але й початком нових захоплюючих подорожей. Я бажаю вам великих успіхів у всіх ваших майбутніх проєктах, і нехай ваші досягнення будуть світлими прикладами відданості та працьовитості», – звернулася до випускників Марина Вікторівна.

Учасники заходу зазначили, що навчання в ПНПУ імені В. Г. Короленка – це особлива сторінка в історії життя кожного і вона відкриває нові обрії та горизонти. Святкова подія назавжди запам’ятається студентам восьми факультетів, адже вони отримали дипломи з рук ректора та деканів, почули на свою адресу багато ґрунтовних настанов та отримали в подарунок неймовірну концертну програму. У заході брали учать: народний аматорський естрадно-музичний центр «Вікторія», танцювальна група Українського народного хору «Калина» імені Григорія Левченка, студія естрадної пісні «Глорія», народний ансамбль народного танцю «Весна», джаз-квартет «Черкоманда», творча лабораторія сучасного танцю «Soul Dance», народний хореографічний колектив «Міленіум», народний ансамбль сучасного балету «Марія» та спеціальні гості – уславлений гурт «Краяни».

 

http://pnpu.edu.ua/news/257-magistriv-otrymaly-dyplomy-z-vidznakoyu-najkrashha-demonstracziya-rivnya-vykladaczkoyi-majsternosti-ta-fahovoyi-pidgotovky-v-poltavskomu-pedagogichnomu.html

 

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

У комп’ютерному навчальному центрі Apple «IT Finance» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на інноваційному обладнанні студенти відпрацьовують навички роботи з системою CRM. Майбутні фінансисти опановують сучасні програмні продукти для успішної взаємодії з клієнтами.

Студенти-третьокурсники спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки під керівництвом очільниці Навчального банку, старшої викладачки кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Марини Турченко активно використовують потужний потенціал комп’ютерного навчального центру Apple «IT Finance». 

Нагадаємо, у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрили перший в Полтавському регіоні унікальний комп’ютерний навчальний центр Apple «IT Finance» для студентів університету. Інноваційна лабораторія від відомого світового бренду відкрила широкі освітньо-наукові та професійні можливості для молоді, що прагне опановувати найпопулярніші спеціальності майбутнього.

Проведені у інноваційній навчальній лабораторії практичні заняття з дисципліни «Комп’ютерні технології та системи» дають студентській молоді Полтавської політехніки унікальну можливість якісно, на високому професійному рівні опановувати навички роботи з інформаційними системами, зокрема з системою CRM (Customer Relationship Management), що являє собою пакет програмного забезпечення з обліку фінансових угод. Дана система допомагає збирати статистичні дані з продажу, дій клієнтів та співробітників, аналізує інформацію, відображаючи результати поетапно, як «воронки продажів».

Опановуючи реальні практичні кейси управління відносинами з клієнтами, майбутні професіонали фінансової сфери успішно навчаються організовувати командну роботу, в тому числі за допомогою внутрішніх чатів та системи повідомлень, суттєво поліпшувати якість обслуговування клієнтів, використовуючи ситуативні навчальні задачі, працювати на автоматизованому обладнанні від відомого бренду. 

 

https://nupp.edu.ua/news/studenti-finansisti-opanovuyut-navichki-roboti-z-crm-u-navchalnomu-tsentri-apple-it-finance.html

 

Полтавський державний аграрний університет

На кафедрі будівництва та професійної освіти 4 березня 2024 року відбувся постійно діючий науковий семінар Полтавського осередку Українського Товариства з механіки руйнування матеріалів на тему «Удосконалення технології та розробка засобів механізації дробоструминного очищення виробів машинобудування». Тема семінару відповідала ініціативній тематиці науково-дослідницької роботи, яка зареєстрована в УкрІНТЕІ під № ДР 0121U110556.

Доповідачами стали – голова семінару д. т. н., професор Олексій Горик та відповідальний виконавець науково-дослідницької роботи к. т. н., доцент Олександр Брикун.

На семінарі було розглянуто актуальні питання визначення на основі моделювання динамічної взаємодії твердої сферичної частинки з металевим півпростором оптимальних технологічних параметрів дробоструминного очищення поверхонь виробів будівництва та машинобудування та розроблення на цій основі засобів механізації й автоматизації процесу.

Отримані результати було впроваджено на таких провідних підприємствах Полтавщини, як ПрАТ «АвтоКрАЗ», ТОВ «Полтавський автоагрегатний завод», ТОВ «Полтаввагон».

Тільки за останні три роки отримані результати представлено на 16 конференціях, серед яких п’ять міжнародних і чотирьох всеукраїнських, у 21 науковій праці, серед яких монографія, чотирьох наукових статтях і двох, що проіндексовані в Scopus. Отримано патент на винахід і патент на корисну модель. За результатами виконання науково-дослідницької роботи Олександр Брикун захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидат наук.

Проведення на кафедрі будівництва та професійної освіти семінару з презентацією та обговоренням результатів досліджень, свідчать про важливість подібних заходів у розвитку сучасних технологій та науки.

Пошук оптимальних технологічних рішень та їх подальше впровадження в промисловість має значний вплив на підвищення ефективності виробництва та конкурентоспроможності українських підприємств на світовому ринку. А впровадження результатів досліджень дозволяє не лише оптимізувати технологічні процеси, а й впроваджувати нові методи та засоби автоматизації, що сприяє розвитку виробництва. Крім того, активна участь у міжнародних конференціях та публікації у наукових виданнях, індексованих в базах даних Scopus, демонструють високий рівень наукового дослідження та його визнання на міжнародній арені.   

 

https://www.pdau.edu.ua/news/v-pdau-provedeno-naukovyy-seminar-ukrayinskogo-tovarystva-z-mehaniky-ruynuvannya-materialiv

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk