• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Переведення архівної інформації на електронні носії – пріоритетний напрямок роботи полтавських архівістів

Державний архів Полтавської області зробив кардинальний крок у напрямку зміни парадигми збереження документів Національного архівного фонду та представлення архівної інформації споживачам.

Беззаперечні лідерські позиції головної архівної установи Полтавщини щодо темпів оцифровування архівних документів були відзначені у публічному звіті про діяльність архівних установ України у 2023 році Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова. Оприлюднені показники сканування архівних справ трійки найкращих державних архівів областей: Державний архів Полтавської області (141 632 одиниці зберігання), Державний архів Хмельницької області (86 810 одиниць зберігання), Державний архів Кіровоградської області (141 632 одиниці зберігання).

Державний архів Полтавської області був також відзначений як такий, що має високий відсоток оцифрованого довідкового апарату до архівних фондів.

Оприлюднення оцифрованого контенту дозволяє архіву розширити коло споживачів архівної інформації як в Україні, так і за її межами, що дуже важливо в умовах воєнного стану. Державний архів використовує для цього власний сайт, сайт партнера – генеалогічної корпорації FamilySearch International та міжархівний пошуковий портал «Єдине вікно доступу до цифрових ресурсів українських архівів», створений на платформі ARCHIUM. Такий підхід дозволяє бути лідером і по кількості удоступнених цифрових копій архівних документів.

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk