• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Полтавський державний аграрний університет

Національна енергетична компанія «Укренерго» дотримується принципів сталого розвитку і в процесі своєї діяльності сприяє соціальному прогресу і поліпшенню добробуту суспільства. Однією зі стратегічних цілей компанії є розвиток освіти й науки для потреб енергетичної галузі. НЕК «Укренерго» системно співпрацює із закладами вищої освіти, місцевими громадами та освітніми інституціями.⠀⠀⠀⠀⠀

27 лютого 2024 року в рамках реалізації соціально-екологічного проєкту Освітні заходи для молоді з неформальної освіти у форматі симуляційної гри для студентів Полтавського державного аграрного університету було проведено соціально-екологічний освітній захід з енергетики “Молодь приймає рішення”. Перед студентами виступили директор з природоохоронної діяльності WWF-Ukraine Костянтин Гура, експерт з екології НЕК “Укренерго” Геннадій Давидов, експерт зі сталого розвитку НЕК “Укренерго” Богдан Радченко та експертка з охорони довкілля НЕК “Укренерго” Ганна Якименко. Вони розповіли про відповідальну енергетичну та екологічну свідомість, зелену трансформацію, а також презентували соціально-екологічний кейс “Проєкти НЕК “Укренерго” зі сталого розвитку, провели симуляційну гру “Молодь приймає рішення”.

 

https://www.pdau.edu.ua/news/nek-ukrenergo-doluchylasya-do-neformalnoyi-osvity-studentiv-pdau

 

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

До Міжнародного дня рідної мови у політехніці відбувся традиційний студентський науково-мистецький круглий стіл

У Міжнародний день рідної мови на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» науково-педагогічні працівники кафедри українознавства, культури та документознавства провели традиційний студентський науково-мистецький круглий стіл «Її величність – Рідна мова!». Студенти представили свої наукові доповіді, обговорили історію становлення та розвитку української мови та її місце серед інших мов світу.

21 лютого на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до Міжнародного дня рідної мови пройшов традиційний науково-мистецький захід – студентський круглий стіл «Її величність – Рідна мова!». Захід організовано науково-педагогічними працівниками кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавської політехніки.

З міжнародним святом учасників заходу привітали проректорка з наукової та міжнародної роботи, докторка технічних наук, професорка Олена Степова, заступниця декана факультету філології, психології та педагогіки, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Бондар та завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства, докторка історичних наук, професорка Ірина Передерій.

 

https://nupp.edu.ua/news/do-mizhnarodnogo-dnya-ridnoi-movi-vidbuvsya-traditsiyniy-studentskiy-naukovo-mistetskiy-krugliy-stil.html

 

Полтавський державний педагогічний університет імені В. Г. Короленка

Із 20 до 23 лютого 2024 р. науково-педагогічні працівники навчально-наукового інституту іноземних мов Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у складі директорки навчально-наукового інституту іноземних мов доцентки Марини Зуєнко, заступниці директора доцентки Ірини Тимінської та очільниці відділу інноваційної діяльності та  міжнародних зв’язків Ірини Когут взяли участь у змішаному форматі у kick-off meeting  проєкту Erasmus+ KA2 «Boosting Digital Excellence and Aptitude of Universities in the Countries of East Partnership» у Хазарському університеті (м. Баку, Азербайджан).

Консорціум університетів-партнерів очолює Тартуський університет, координує проєкт кандидатка філологічних наук Олександра Головко. До його реалізації, що має на меті підвищення цифрової грамотності педагогічних працівників закладів освіти, входять 17 партнерів із 6 країн: Естонія (Тартуський університет – координатор проєкту), Польща (Гданський університет), Словенія (Приморський університет, м. Копер), Іспанія (Політехнічний університет Валенсії), Азербайджан (Університет «Хазар», м. Баку), Мінгечевірський державний університет, Нахічеванський педагогічний інститут та українські ЗВО: Запорізький національний університет, Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського, а також Міністерство освіти і науки України, Міністерство освіти і науки Азербайджану, середня школа (Естонія), 2 дитячі садки (Естонія, Словенія), компанія EdTech Estonia. Метою проєкту BEAUCOUP є розвиток цифрової грамотності серед педагогічних працівників, облаштування відповідного Центру в університетах-партнерах.

Модератором офіційної триденної зустрічі стала представниця Тартуського університету Олександра Головко, яка розкрила основні етапи реалізації проєкту університетами-партнерами, завдання зі створення й розробки нових дисциплін, указавши на штрафні санкції в разі порушення грантових умов.

Координаторка проєкту National Erasmus+ Office in Ukraine Світлана Шитікова розкрила особливості реалізації сучасних проєктів за співфінансування Європейського Союзу.

У Полтавському педуніверситеті на чолі з ректоркою професоркою Мариною Гриньовою, проректором із наукової роботи професором Василем Фазаном успішно здійснюється реалізація міжнародних грантових програм. Висловлюємо щиру подяку всім партнерам та командам проєкту за співпрацю. Також особисто дякуємо Олександрі Головко за постійну підтримку й професіоналізм. Щиро дякуємо за гостинність Хазарському університету, його засновнику-ректору Prof. Acad.Hamlet Isakhanli, нинішній очільниці Prof. Irada Khalilova та злагоджену роботу студентської ради, викладачів ЗВО.

Нагадаємо, що проєкти Erasmus+ з розвитку потенціалу вищої освіти – це проєкти міжнародної співпраці на основі багатосторонніх партнерств загалом між закладами вищої освіти, що передбачають обмін досвідом і кращими практиками різних країн світу з метою підтримки реформ задля підвищення якості вищої освіти, зближення і зрозумілості систем вищої освіти у всьому світі.

 

http://pnpu.edu.ua/news/rozpochalasya-spivpraczya-pnpu-imeni-v-g-korolenka-z-universytetamy-azerbajdzhanu-estoniyi-polshhi-sloveniyi-v-mezhah-mizhnarodnogo-proyektu-beaucoup-erasmus-ka-2.html

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk