Полтавщина літературна. Енциклопедичний бібліографічний словник у трьох книгах / П.П. Ротач, О.П. Ротач.-Книга 1: А-Ж.- Полтава: Дивосвіт,2020.- 920 с.

Надрукувати

«Полтавщина Літературна» - це унікальний бібліографічний словник, що вражає кількістю зібраного й опрацьованого матеріалу. Це літературна енциклопедія, робота над якою велася понад 55 років. Охоплює період від XVII століття до наших днів. До словника увійшли понад 3 тисячі довідок про авторів літературних, публіцистичних, критичних творів, спогадів, щоденників, перекладів, підручників, навчальних посібників тощо – діячів культури, науки, громадсько-політичних і релігійних рухів та окремих особистостей, життя яких пов’язане з історичною Полтавщиною. Тут уміщені відомості з напівзабутих місцевих джерел, на сьогодні малодоступних і рідкісних. Зібраний матеріал засвідчує невичерпне багатство творчого потенціалу Полтавщини, її вагомий внесок у формування та розвиток української і світової культури.

Видання розраховане на широке коло науковців, краєзнавців, студентів, учнів і усіх, кому небайдужа історія та культура України.

Книга вийшла накладом 100 примірників за кошти обласного бюджету