«Отаман Гонта 1920 року» Олекса Пугач

Надрукувати

Книга про визвольну боротьбу українського народу 20-х років минулого століття на Полтавщині. Книга побудована на великій кількості архівних документів, а також відтворених мемуарів з епізодів боротьби загону Гонти. Книга закликає до єдності різних політичних сил навколо ідеї соборності, незалежної України із соціально-орієнтованою економікою.

Історико-документальне видання складається із 2-х частин. Перша частина – спогади брата отамана Гонти – С.В. Греся, що охоплюють період з кінця 1890-х років до середини 1918 року та висвітлюють життя сільської інтелігенції містечка Чорнухи Лохвицького повіту Полтавської губернії, участь її автора в 1-й Свтовій війні. Друга частина – історично-документальне дослідження повстанського руху в травні-грудні 1920 року та пізніші часи на території Лохвицького повіту, а також його наслідки.

Видання побачило світ у Видавництві «Полтавський літератор» тиражем 300 примірників на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації за планом випуску соціально значущих видань.