«Привіт із Полтави. Ілюстрований каталог поштових карток з видами міста та околиць» Євгеній Аничин

Надрукувати

«Привіт із Полтави. Ілюстрований каталог поштових карток з видами міста та околиць» являє собою найбільш повний альбом поштових карток старої Полтави, що безсумнівно, викличе жвавий інтерес у всіх, хто цікавиться історією нашого міста. На 140 сторінках кольорового альбому розміщено 160 зображень видів старої Полтави та її мешканців. Ілюстрації повторюють поштові картки початку ХХ ст. в натуральному розмірі. Автор книги – відомий краєзнавець та колекціонер листівок Євгеній Аничин. В основу книги лягли матеріали з його особистої колекції, також до складання книги були залучені полтавські колекціонери поштових карток. Автор систематизує відомі поштові картки за серіями, а серії за видавництвами в яких вони вийшли.

         Зображення на старих листівках – немов віконця, що відкриваються в світ, якого вже немає. Скільки несподіваних відкриттів можна зробити, вдивляючись в пейзажі і сцени, застиглі за цими вікнами.

         На листівках зображені люди Полтавщини в їхньому автентичному побуті кінця ХІХ – початку ХХ сторіччя і за кожним персонажем стоїть своя унікальна історія.

         Книгу видано у ТОВ «АСМІ» тиражем 300 примірників на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації за планом випуску соціально значущих видань.