Ірина Гарець «Осінинка»

Надрукувати

У видавництві «Дивосвіт» побачила світ книга Ірини Гарець «Осінинка». За жанром це пригодницька навчальна казка де авторка піднімає проблеми охорони довкілля і через фабулу казки показує, у який спосіб потрібно це робити.

Головна героїня Катруся вирушає з батьками до лісу, де знайомиться з чарівною істотою Осінинкою, яка допомагає природі підготуватися до зими.

Головне завдання автора у казковій формі виховати у дітей екологічну свідомість. Крізь призму пригод головної героїні діти зможуть познайомитися з проблемами забруднення навколишнього середовища. Дізнаються навіщо птахи відлітають у вирій, навіщо деревам необхідно обов’язково восени скидати листя, чому взимку ведмедям потрібно спати і т.д. Зокрема, авторка порушує тему доцільності зоопарків, де дикі тварини утримуються у незвичних для них умовах і страждають через людський егоїзм.

Така книга наразі дуже актуальна й допоможе батькам та вчителям виховати у дітей шанобливе ставлення до природи та тварин, навчать любити й берегти їх.

Книга вийшла тиражем 300 примірників на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації за планом випуску соціально значущих видань.