Previous Next

Упорядник - В.О. Мокляк «Джерела з історії Полтавського полку ( середина XVII-XVIII ст.) Т. VII: Список іменний Полтавського полку 1735 р.»

Надрукувати

До уваги науковців, студентів та любителів вітчизняної історії пропонуємо видання, яке продовжує серію публікацій документів з історії Полтавського козацького полку середини XVII – XVIII століть. Сьомий том містить Список іменний Полтавського полку 1735 р.

На сьогодні існує два документи датовані 1735 р. І якщо другий датовано груднем 1735 р. і він є повноцінною ревізією, що мала на меті вивчення суспільного та майнового стану жителів Полтавського полку (готується до публікації в наступному томі видання), то          перша швидше є компутом ніж ревізією. Основне завдання, що ставилося під час укладання цього документу – вивчення наявного складу козачої частини Полтавського полку та встановлення місцезнаходження козаків на певний момент, а саме :- станом на початок 1735 р.

Публікується документ за рукописним оригіналом, що зберігається в Центральному державному історичному архіві України у фонді Полтавська полкова канцелярія, опис 2, справа 60.

Книга надрукована у видавництві «АСМІ» тиражем 300 примірників.