Кривко О.Й. І все це наша історія: |текст| документальне видання/О Й. Кривко. - Гадяч: КП «Видавництво «Гадяч», 2021. - 164 с: іл.

Надрукувати

Книга, що пропонується - результат пошуку невідомих раніше імен, подій і фактів різних періодів з історії села Веприк і полтавського краю, знайдені після виходу доповненого і переробленого видання «Історія села Веприк на Полтавщині» (2010 р.).

Вона є фактично її доповненням.  Ті, хто цікавиться історією рідного краю, тепер мають змогу познайомитись з рядом нових імен і фактів доби козацтва, зокрема із прізвищами козаків Веприцької козацької сотні Зборівського реєстру 1649 р., що публікуються вперше. В числі козацької старшини сотні, що згадується в книзі, з'явились нові імена веприцького сотника Леска Донченка, гадяцького полковника з веприцьких козаків Івана Дяченка - Дяка, сотника Івана Самойловича, який пізніше став гетьманом України. Більш широко розкрита в історії полтавського краю роль козацького роду Масюків. В книзі вміщено багато нових матеріалів про подвиги наших земляків у боротьбі з фашистами в роки Другої світової війни та про подвиги радянських воїнів в боях за визволення Веприка від гітлерівців. Сторінки книги пронизані щирою синівською любов'ю до України, до рідного полтавського краю. Книга розрахована на широке коло читачів.