100 років на шляху визнання. Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

Надрукувати

100 років на шляху визнання. Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, Історично-презентаційне видання, М.В.Загірняк та редакційна колегія,  Кременчуцька міська друкарня, 180 с., 2021

Історично-презентаційне видання знаменує сторіччя вищої освіти у Кременчуці й присвячене Кременчуцькому національному університету імені Михайла Остроградського - одному з найпрестижніших регіональних закладів вищої освіти України, визнаному на вітчизняному та міжнародному рівнях, який плекає і примножує наукові та освітні традиції, виховує інтелектуальну еліту, зміцнюючи науково-технічний, творчий та духовний потенціал і забезпечуючи сталий розвиток та інноваційну діяльність регіону.

 Книга висвітлює найважливіші та найяскравіші етапи становлення вищої освіти у Кременчуці - від виникнення далекого 1921 року Кременчуцьких вищих педагогічних курсів до сучасного університету, який по праву має статус національного і носить ім'я всесвітньо відомого вченого Михайла Остроградського. Літопис віддзеркалює послідовний і впевнений поступ освітнього закладу на шляху до визнання.

Окремий розділ присвячено випускникам університету, завдяки яким Кременчук уважають одним з найрозвиненіших міст України. Саме їхніми зусиллями досягнуто високий рівень розвитку промисловості, економіки, освіти і культури. Фундаментиальна освіта отримана у стінах Alma mater, є міцним підґрунтям траєкторії успіху, запорукою якості людського  капіталу Кременчуччини.