Previous Next

Письменниця Марина Варич на "ПОШУКу" презентувала свою книгу «У ніч на страсну п’ятницю»

Надрукувати

Письменниця й журналістка з Василькова Київської області Марина Варич на "ПОШУКу" презентувала свою книгу «У ніч на страсну п’ятницю», надруковану минулоріч у видавництві «Друге дихання». За словами директора видавництва Володимира Даниленка, книгу нині перекладають румунською й білоруською мовами.

«Книга про те, як за останні п’ять років деформувалося українське суспільство у зв’язку з війною на Донбасі. Описане мирне життя. Історії побутові, без політики. Багато з них реальні», – зазначив Володимир Даниленко.
Книга вміщує 17 історій, які поділені на три цикли. Перший розповідає про період Революції Гідності, другий – події у прифронтовій зоні, третій – про переселенців.
«Дякую Полтаві за теплий прийом, бібліотеці – за можливість представити свої книги. Востаннє була в Полтаві, як ще навчалася в школі. Дуже хотіла тут побувати знову, щоб побачити, як змінилося місто й люди. Мені цікаво було поринути в атмосферу мистецької й літературної Полтави, – говорить Марина Варич. – Я не планувала писати книгу такого змісту, але багато моїх подруг почали мені розповідати, як змінили їхні психологію та життя події на Майдані й війна. При тому змінили не в гірший бік, як зазвичай говорять, а в кращий. Багато жінок почали більше цінувати своїх чоловіків, любити синів. Почалося примирення в сім’ї, між родичами, які ворогували. Люди об’єднувалися. Чимало моїх подруг, які говорили російською, стали спілкуватися українською. Люди, які мали упередження й моральні принципи, через які, думали, ніколи не переступлять, розповідали мені історії й говорили: «Найцінніше в житті – людське життя. Його треба берегти, цінувати й шукати компроміси».
Послухати оповідання Марини Варич можна в ефірі Українського радіо чи почитати в інтернеті.