Previous Next

Розпочали прийом документів від громадських організацій на участь у формуванні нового складу Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації

9 січня 2019 року у приміщенні Полтавської облдержадміністрації відбулося перше засідання ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для формування нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації. Участь у засіданні взяли директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко, представники інститутів громадянського суспільства – члени ініціативної групи.

Як зазначила на початку засідання директор департаменту, 1 березня 2019 року закінчуються повноваження чинної Громадської ради при облдержадміністрації,  відповідно до вимог чинного законодавства, цього ж дня мають відбутися установчі збори з обрання нового складу Громадської ради при облдержадміністрації за участю представників інститутів громадянського суспільства. Вся організаційна робота з проведення установчих зборів здійснюватиметься ініціативною групою.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.12.2018 № 1129  «Про ініціативну групу» за поданням Громадської ради затверджено склад ініціативної групи у кількісному складі 18 осіб, розпорядження оприлюднене на сайті облдержадміністрації у встановлений законодавством термін. Члени ініціативної групи обрали керівний склад, голова – Володимир Дербеньов, заступник голови чинної Громадської ради при ОДА, член Полтавського регіонального відділення Української спілки промисловців і підприємців.

         Ініціативна група затвердила Повідомлення з підготовки та проведення установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для формування нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації та Порядок проведення установчих зборів.

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для формування нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації

Запрошуємо представників громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих і професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації (далі — інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України, стати учасниками установчих зборів Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації, які відбудуться 01 березня 2019 року.

Місце проведення установчих зборів – Зелена зала Полтавської облдержадміністрації, м.Полтава, вул. Соборності, 45.

Початок зборів о 10.00 годині. Реєстрація учасників проводиться у день проведення установчих зборів з 08.30 до 09.30. Реєстрація учасників установчих зборів припиняється о 09.30.

Для участі в установчих зборах з формування Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації до ініціативної групи, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. N 996, необхідно подати заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадського суспільства.

До заяви додаються:

рішення,   прийняте   у  порядку,  встановленому  установчими документами  інституту громадянського суспільства, про делегування для  участі  в  установчих  зборах  представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;

біографічна   довідка   делегованого  представника  інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові,  посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;

копія  виписки  з  Єдиного  державного реєстру підприємств та організацій    та   витяг   із   статуту   (положення)   інституту громадянського  суспільства  щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;

інформація    про    отримання    інститутом   громадянського суспільства  як  володільцем  бази  персональних даних його членів згоди  делегованого  ним представника на обробку його персональних даних;

інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства  (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані   програми,   друковані   видання,   подання   інститутом громадянського    суспільства    відповідному   органу   письмових обґрунтованих  пропозицій  і  зауважень  з  питань  формування  та реалізації  державної політики у відповідній сфері та інформування про  них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі,  коли інститут громадянського суспільства працює менше року, - за період діяльності);

відомості  про  місцезнаходження  та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

Документи для участі в установчих зборах приймаються кожного робочого дня до 30 січня 2019 року включно за адресою: м.Полтава, вул.Соборності, 45, к. 533, з 09.00 до 17.00 год.

Відповідальна особа: Отич Олександр Анатолійович. Телефон: (0532) 56-95-39. Електронна пошта:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Заява та всі документи, що додаються до неї, надсилаються на вказану електронну адресу в текстовій електронній формі в форматах DOC, DOCX, копія виписки з ЄДРПОУ може надаватись у вигляді скан-копій, оригінали документів надаються ініціативній групі персонально.

Відповідальність за достовірність поданих даних несуть громадська організація та кандидат.

Порядок розгляду поданих документів та підстави для відмови представнику інституту громадянського суспільства визначаються згідно з Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996.

 Порядок проведення установчих зборів

Установчі збори Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації є публічним відкритим заходом. Учасники установчих зборів можуть вести аудіо-, фото- та відеофіксацію, вільно зберігати та поширювати цю інформацію, вести трансляцію установчих зборів.

Проведення установчих зборів відкриває уповноважений представник ініціативної групи з числа кандидатів до нового складу Громадської ради, зачитується порядок проведення загальних зборів, обирається лічильна комісія, голова зборів, секретар, заслуховується інформація голови або іншого уповноваженого члена попереднього складу Громадської ради про її діяльність, визначається кількісний склад Громадської ради, що не може становити більш як 35 осіб.

Якщо кандидатів до Громадської ради більше ніж визначений кількісний склад Громадської ради, проводиться конкурс з формування складу Громадської ради шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих   зборах   та   кандидатури  яких  внесені  інститутами громадянського  суспільства. 

До складу  громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному   представнику   від   кожного   інституту   громадянського суспільства.

Обраними до складу Громадської ради за результатами рейтингового голосування вважаються кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів.

Рішення установчих зборів оформлюється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з моменту проведення установчих зборів, підписується головою та секретарем установчих зборів і подається до облдержадміністрації. Облдержадміністрація оприлюднює протокол установчих зборів на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту його надходження.

На підставі протоколу установчих зборів облдержадміністрацією затверджується склад  громадської  ради  і  оприлюднюється на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту затвердження.

____________________________________________ 

 

*Приклад оформлення документів від ІГС для подання ініціативній групі з  підготовки та проведення установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для формування нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації.