Довідка про підсумки роботи із зверненнями громадян за І півріччя 2019 року

Надрукувати

        На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008  № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації проведено аналіз роботи із зверненнями громадян за

І півріччя 2019 року.

         Відповідно до чинного законодавства Департаментом створені належні умови для прийому громадян, забезпечення своєчасного та якісного розгляду їх заяв, скарг, оперативного вирішення порушених у них питань.

Діловодство звернень громадян ведеться відповідно до вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян. Реєстрація звернень громадян проводиться у відповідних журналах реєстрації та на реєстраційно-контрольних картках відповідно до вимог Класифікатора звернень громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 858 «Про затвердження Класифікатора звернень громадян» та постанови про внесення змін до Класифікатора звернень громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2018р. № 94.

         Особисті прийоми громадян керівництвом Департаменту, робота «гарячих» телефонних ліній та телефонів довіри проводяться відповідно до затверджених графіків. Зазначені графіки оприлюднені в обласній громадсько-політичній газеті «Зоря Полтавщини», розміщені на сайті Департаменту та на стенді в приймальні Департаменту. Звернення громадян розглядаються своєчасно, в терміни, передбачені чинним законодавством, не допускається поверхневе їх опрацювання. Належна увага приділяється роботі із зверненнями інвалідів, ветеранів війни, учасників АТО, громадських організацій.

         Протягом І півріччя  2019 року до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації надійшло 31 звернення (за І півріччя 2018 рік – 19 звернень). Жодне з отриманих звернень не залишилося поза увагою відповідальних працівників. Громадяни звертались: до Генеральної прокуратури України – 1 звернення, до голови облдержадміністрації – 1 звернення, до Департаменту – 27 звернень, до комунальної бюджетної установи «Обласного контактного центру» - 2.

Звернення надходили від жителів: м. Полтава та Полтавської області (29 звернень), м.Харків (2 звернення). На особистому прийомі у керівництва Департаменту побувало 20 осіб.

         За характером основних питань, що порушувалися громадянами у зверненнях, переважне місце займають питання фінансування видань книг, розміщення публікацій у регіональних засобах масової інформації. Крім того, громадяни області у зверненнях піднімають суспільно-політичні та соціально-економічні питання.

         Робота з листами, заявами і скаргами в Департаменті направлена на неупереджений, об’єктивний та своєчасний їх розгляд, на вжиття заходів щодо запобігання виникненню підстав для повторних звернень та звернень до органів влади вищого рівня. Стан виконавської дисципліни щодо роботи із зверненнями громадян знаходиться на постійному контролі у керівництва Департаменту.

         На нарадах у директора Департаменту систематично аналізується та узагальнюється стан роботи із зверненнями громадян з метою виявлення причин, що спонукають громадян звертатися до органів виконавчої влади. Згідно наказу директора Департаменту кожного місяця проводиться день контролю з розгляду звернень громадян.

        

Результати проведеного аналізу роботи із зверненнями громадян у Департаменті за І півріччя  2019 року були розглянуті на щотижневій нараді у директора Департаменту. Зосереджено увагу на вжиття заходів по підвищенню рівня виконавської дисципліни та персональної відповідальності державних службовців Департаменту за роботу із зверненнями громадян, вчасного виявлення гострих суспільно значущих проблем та ефективного вирішення їх на місцях.