Previous Next

Колектив Полтавської ОДА долучився до акції зі створення лісу у межах президентської програми «Зелена країна»

Надрукувати

З 1 жовтня по всій Україні стартувала програма Президента «Зелена країна». Кожен охочий зможе взяти участь у корисній справі та посадити власні дерева, тим самим зробити внесок у збільшення лісистості країни.

30 жовтня працівники структурних підрозділів Полтавської облдержадміністрації та депутати обласної ради долучилися до загальнодержавної толоки, присвяченої масштабній висадці дерев, та обласної акції «Створюємо ліси разом», які відбуваються у межах президентської програми.

«Сьогодні ми засаджуємо саджанцями дуба звичайного близько півтора гектара землі й створюємо новий ліс із 9 тисяч рослин. Вважаю, що це буде один із найкращих зелених куточків нашої області», – розповів заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

За його словами, у день загальнодержавної толоки лісогосподарські підприємства Полтавщини висадять щонайменше 46 тисяч дерев. Зокрема на ділянці Рудянського лісництва, поблизу Терентіївки Полтавського району, заліснять площу 1,5 гектара 9000 дубів.

«Навесні вже висаджували хвойні деревця з нагоди 30-річчя незалежності України. Тепер у межах президентської програми садимо дубки. Погода чудова, тож добре працювати. Відчуваєш причетність до важливої справи – озеленення України. Сподіваюся, всі саджанці приймуться й поповнять зелені легені нашої планети. Садимо дерева разом із чоловіком і сином. Це незабутні враження для дитини. Думаю, зробимо це традицією – щороку саджати дерева», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Восени на Полтавщині під час акції «Створюємо ліси разом», яка триває з 1 жовтня по 30 листопада, лісогосподарські підприємства області вже заліснили 150,4 гектара площ, висадивши 902 400 дерев», – сказав начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Гришко.

За програмою Президента за три роки в Україні висадять 1 мільярд нових дерев, а за 10 років площа лісів в країні збільшиться на 1 мільйон гектарів.

На тематичному сайті https://zelenakraina.gov.ua/ кожен зможе прослідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Щоб долучитися до масштабної екоініціативи та висадити ліс, потрібно заповнити форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом». Лісівники безкоштовно надають садивний матеріал і показують, як садити ліс.

Крім того, можна не просто висаджувати дерева, а й допомогти хворим дітям. Обрати область, де хочете, щоб висадили ліс, зроби благодійний внесок – 50 гривень за одне висаджене дерево. Лісівники висадять дерева безкоштовно. А сплачені вами кошти одразу будуть перераховані на користь підопічних фонду «Таблеточки», який уже 10 років допомагає онкохворим дітям. Мета акції не тільки озеленити країну, а й допомогти дітям.