Previous Next

На Полтавщині встановили перші 13 майданчиків за президентською програмою «Здорова Україна»

Надрукувати

Полтавщина продовжує активно реалізовувати програму Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна». По області в її межах встановили вже 13 тренувальних майданчиків: 5 – у Зінькові, 4 – у Гребінці, 3 – у Решетилівській громаді та 1 – у Пирятині. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«На кожному спортивному майданчику є тренажери для пресу, бруси для віджимання, тумба для стрибків, кільця, потрійний турнік, лавки. Всі майданчики також обладнані штучною гумовою плиткою», – зазначив очільник Полтавщини.

Він додав, що заплановано найближчим часом встановити у Полтавській області 105 таких спортивних майданчиків. Найбільше у Полтаві – 33, Кременчуці й Лубнах –  по 15. 

«Полтавщина – одна з шести пілотних областей у програмі «Здорова Україна», тому до кінця наступного року по всій області розраховуємо обладнати вже 500 тренувальних майданчиків. Зазвичай розміщаємо їх поблизу багатоповерхівок, у парках і скверах, де щодня багато молоді. Проєкт фінансується коштом держави – 80%, обласного бюджету та громад – по 10%», – акцентував Олег Синєгубов.

«Такі майданчики дають можливість активно займатися спортом, вони сучасно обладнані та травмобезпечні, адже мають штучне покриття, – резюмував учитель фізичної культури Решетилівського ліцею імені Олійника Валерій Єременко, який разом із підопічними тренується на одному з майданчиків. – Займатися спортом тут можна за будь-якої погоди. І це дуже важливо, особливо для молоді, яка зараз надає перевагу сидінню в гаджетах, ніж активному дозвіллю. Таких майданчиків має бути набагато більше».

Адреси встановлених майданчиків

Зіньків:

вул. Воздвиженська, 7а, 7б;

вул. Воздвиженська, 60;

вул. Воздвиженська, 73;

вул. Погрібняка, 23;

вул. Паркова, 144;

Гребінка:

вул. Паркова, 13;

вул. Чехова, 46;

вул. Магістральна, 124;

вул. Героїв України, 8б;

Решетилівська громада:

вул. Покровська, 2\5;

вул. В. Тирнівська, 14 А;

с. Покровське, вул. Елеваторна, 2а;

Пирятин: вул. Європейська, 4а, 4б.