2 протоколи про адміністративне правопорушення та 4 приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства – результати рейдів у Кременчуці

Надрукувати

Спеціалісти Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують позапланові та комісійні перевірки,  пов’язані з попередженням поширення коронавірусної хвороби.

Невідомий об'єктЗ 25.10.2021р. по 29.10.2021р. – були здійснені перевірки та розˋяснювальна робота з питань дотримання вимог постанов №20,22,48,17,13,23,19,34 Головного державного санітарного лікаря України, щодо карантинних заходів на 125 об`єктах, а саме:

Під час позапланових перевірок були виявлені порушення:

відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, недостатня кількість ЗІЗ, недостатня кількість антисептиків та дезінфікуючих засобів, не проводиться вологе прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів, порушення режиму провітрювання, відсутні записи термометрії працівників, адміністрацією закладу з персоналом не проведена роз’яснювальна робота та інструктажі щодо запобігання поширенню COVID-19, відсутнє інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі, відсутня ємність для збору використаних ЗІЗ.

12 комісійних обстежень.

Спільно з представниками органів місцевого самоврядування, органів поліції та Слобожанського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки проведені  перевірки закладів громадського харчування, транспорту, готелі, магазини продуктових та не продуктових товарів, ринків.

Під час перевірок були виявлені порушення: відсутні ЗІЗ (маски), відсутні антисептики, дезінфікуючі засоби, не проводиться вологе прибирання, відсутнє маркування для дотримання соціальної дистанції між відвідувачами, відсутнє інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі.

За участі фахівців Кременчуцького районного управління, представниками поліції складено 12 протоколів згідно статті 44-3 ч.2.

Фахівцями Кременчуцького районного  управління за виявлені порушення складено та вручено керівникам закладів 2 протоколи про адміністративне правопорушення та 4 приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

З працівниками 125 закладів проведена роз’яснювальна робота щодо дотримання протиепідемічних заходів, запроваджених на час карантину.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області