Механізм субсидій дає можливість людям повною мірою і вчасно сплачувати за житлово-комунальні послуги – Віталій Музиченко

Надрукувати

Субсидії – це ефективний державний механізм, який дає можливість людям повною мірою і вчасно сплачувати за житлово-комунальні послуги. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, в середньому рівень оплати житлово-комунальних послуг одержувачами субсидій складає майже 98 %, тоді як в цілому по країні цей показник в окремі періоди може становити 87-88%.

Віталій Музиченко пояснив, що субсидію можна отримати навіть у випадку наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, простроченої понад три місяці. Для цього потрібно лише укласти договір про реструктуризацію цієї заборгованості з надавачами комунальних послуг, перед якими існує борг.

Віталій Музиченко також зазначив, що серед найчастіших причини відмови у призначенні субсидій – наявність депозитів понад 100 тис грн, 2-3 і більше житлових приміщень у власності, або наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку у центрі зайнятості.

«Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватись. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась», – зауважив Віталій Музиченко.

Він підкреслив, що використання коштів платників податків має бути адресним і всі домогосподарства, які дійсно потребують субсидій, будуть їх отримувати.

 

За інформацією Міністерства соціальної політики України