Будівництво першого українського хайвею: прогрес на Полтавщині

Надрукувати

Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка – траса національного значення, що проходить Дніпропетровською та Полтавською областями. Її загальна протяжність становить 137,5 кілометрів. Це найкоротший шлях між обласними центрами Дніпра та Полтави та оптимальний маршрут з Києва до Дніпра, який будуємо зараз в Україні.

Час на дорогу з Дніпра до Києва займатиме 5 годин – замість майже 7 годин сьогодні. Це нова якість доріг, нові стандарти безпеки та комфорту руху.

У Полтавській області вже збудовано 73 км із 80 км нової цементобетонної дороги. На всіх 73 кілометрах вже є верхній шар покриття, товщина якого становить 26 см. Загалом товщина трьох шарів дорожнього одягу – 74 см.

На ділянці км 119+700 – 128+000, яка зображена на фото, практично завершено нанесення розмітки на обох проїздах. Триває монтаж бар'єрного огородження.

Вже зовсім скоро, по завершенню всіх ремонтних робіт, Україна отримає перший український хайвей, збудований за часів незалежності. За параметрами це буде дорога першої категорії з 4 смугами руху.

Роботи виконуються в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Укравтодор