Розпочато процес реструктуризації заборгованості підприємств ТКЕ та зняття арештів з рахунків, – Наталія Хоцянівська

Надрукувати

У Мінрегіоні розпочато роботу щодо внесення підприємств галузі до Реєстру підприємств теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості.

Наступний крок – підписання договорів про реструктуризацію заборгованості. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська. 

«Реструктуризація заборгованості ТКЕ та ВКГ є однією з умов, які передбачені в Меморандумі щодо сталого проходження опалювального сезону. Минулого тижня Уряд прийняв постанову, якою створено передумови для зняття арештів із рахунків підприємств та повноцінної роботи у цьому напрямі. Найближчим часом будуть укладені договори реструктуризації боргів за спожиті енергоносії», – зазначила Наталія Хоцянівська. 

Зауважимо, прийом документів для включення до Реєстру відбувається  у два етапи: 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський раніше підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», який набрав чинності 29 серпня 2021 року. Закон прийнято з метою врегулювання ситуації з боргами ТКЕ перед НАК «Нафтогаз України».

Раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що Уряд затвердив План заходів, спрямований на розв’язання проблемних питань у сфері ЖКГ. 11 жовтня Уряд схвалив План дій із реалізації Меморандуму, який передбачає чіткі заходи та терміни їх виконання відповідними виконавцями.

Міністерство розвитку громад та територій України