Previous Next

Обмежувальні карантинні заходи на Полтавщині може вводити кожна громада окремо

Надрукувати

У районах та громадах Полтавської області мають відбутися місцеві комісії ТЕБ і НС у разі загострення ситуації з захворюваністю на коронавірус, щоб вводити додаткові обмеження на певній території. Про це наголосив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на апаратній нараді 25 жовтня.

«Зараз Полтавщина залишається однією з чотирьох областей, яка перебуває в «жовтій» зоні. Поки що всі індикатори області, які визначають карантинну зону, – в нормі. Але вже тиждень виявляємо щодня в межах тисячі нових випадків захворювання. 10 тисяч жителів області зараз хворіють на COVID-19, а місяць тому було півтори тисячі, два місяці тому – лише 500. Від ускладнень помирає уже не один-два, а 26 людей за добу! – наголосив Олег Синєгубов. – Найбільше хворих у Полтавській та Кременчуцькій громадах, тож на місцевому рівні треба проводити комісії ТЕБ і НС і вводити додаткові обмеження карантину на певних територіях».

Минулого тижня така комісія була зібрана у Кременчуці, яка запровадила 4-тижневе дистанційне навчання в школах. Адже кожен 10-их хворий коронавірусом – це дитина шкільного віку.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак також розповів про збільшення кількості хворих у Заводській, Лубенській, Карлівській, Лохвицькій та Гадяцькій громадах.

«Органам місцевого самоврядування треба проаналізувати випадки захворювань. Адже якщо в один день раптово хворіє в громаді по 20 осіб, значить вони могли відвідувати якийсь захід без дотримання режиму. Адже мутований штам «Дельта» дуже контагіозний, і вберегтися від нього без дотримання маскового режиму, дистанції складніше», – сказав Віктор Лисак.

На апаратній нараді також обговорили початок роботи комісій, що перевіряють дотримання норм карантину в громадських місцях, магазинах, кафе, транспорті.

За даними Департаменту охорони здоров’я ПОДА нині в стаціонарах лікарень області перебуває 972 людини, 90 із них потребують інтенсивного лікування та під’єднані до апаратів ШВЛ. Серед підтверджених випадків коронавірусу 3430 дітей, 567 із них хворіють активно.