Previous Next

У Полтаві провели урочистості із нагоди Дня захисників і захисниць України

Надрукувати

13 жовтня на передодні відзначення Дня захисників і захисниць України на стройовому плацу 18-тої окремої бригади армійської авіації України за участі керівництва області відбулися урочисті заходи.

Участь у них взяли заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, військовослужбовці, волонтери, учасники АТО/ООС, ЗМІ.

Із вітальним словом до присутніх звернулася заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«14 жовтня – це день, коли мільйонів українців переповнює гордість та хвилювання за наших воїнів. День, коли ми вкотре і вкотре згадуємо військових і тих, хто за час російсько-української війни, взяли у руки зброю на захист цілісності нашої держави. Також із сумом згадуємо наших земляків, які полягли на полі бою. Вічна їм пам’ять та слава, – сказала Катерина Рижеченко, – дякуємо волонтерам, добровольцям, тим, хто від щирого серця піклується про військових, поранених. Дякуємо тим, хто захищає нашу економічну цілісність, забезпечує інформаційний захист, стоїть на захисті мови, культури, історичних цінностей та віри. Бажаю всім здоров’я, щирої віри в краще майбутнє для нашої держави та мирного неба над головою. Слава Україні… Героям Слава…».

«На жаль, це святом із присмаком болю. Багато наших земляків, громадян України поклали своє життя для того, щоб сьогодні ми могли мирно розвивати державу та наш регіон», – наголосив заступник голови полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

Привітав присутніх і начальник Полтавського гарнізону, полковник Дмитро Губський. За його словами, це – свято кожного українця. Кожного, кому не байдужа доля України.

«Це свято не лише тих, хто зі зброєю в руках стоїть на передовій, а й хто навчає наших дітей, працює біля станку, всіх хто своєю діяльністю підтримує нашу державу», – сказав Дмитро Губський.

Почесними грамотами Полтавської облдержадміністрації, обласної ради,  медалями «За сприяння Збройним силам України», нагрудними знаками Полтавської обласної ради  нагороджено військовослужбовців, учасників АТО/ООС, волонтерів, військових медиків, добровольців.