Про ГАЗ та тарифи на опалення

Надрукувати

Заступник керівника офісу Президента України Кирилор Тимошенко зазначив, що сьогодні лунає багато маніпуляцій у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення.

Також деякі «експерти» та ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС щодо оголошення надзвичайних ситуацій з постачанням газу в регіонах.

  1. Комісії ТЕБ та НС зараз збираються в областях ЛИШЕ для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.
  2. Газу у сховищах ЦІЛКОМ ДОСТАТНЬО для потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає.
  3. До 15.10.2021 НАК «Нафтогаз України» готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні).
  4. Ціна на газ для потреб населення – 7,42 грн. За такою ціною «Нафтогаз» продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення.
  5. Ціна на газ для потреб соціальної сфери (школи, лікарні тощо) – 16,8 грн. Це вже повна ціна, з ПДВ та тарифом на транспортування.

Досить розганяти паніку. Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни.