Олег Синєгубов: «За програмою Президента наступного року плануємо залучити державні інвестиції на ремонт двох місцевих доріг»

Надрукувати

Полтавська ОДА розраховує залучити 270 млн грн інвестицій від державного банку на капітальний ремонт двох місцевих доріг. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Мова йде про 7,5-кілометрову ділянку траси Білопілля – Гадяч у межах Полтавської області, на яку плануємо залучити 90 млн грн, та 180 млн грн – на 7,5 км дороги Мала Рублівка – Рунівщина на території колишнього Котелевського району», – зазначив очільник Полтавщини.

Погодити залучення цих інвестицій має Полтавська обласна рада вже на найближчій сесії. Бюджетна комісія ПОР підтримала цю пропозицію.

Подібну практику Полтавська ОДА використала минулого року, коли залучила 515 млн грн на капітальний ремонт траси Чорнухи – Лубни.

«Завдяки цьому вже в 2021 році ми повністю відремонтуємо цю трасу, всі 35 км, а за зекономлені кошти відновимо ще й мости. Такий ремонт – наймасштабніший серед ремонтів місцевих доріг у регіоні. Після його завершення жителі щонайменше 11 населених пунктів зможуть дістатися до районного чи обласного центру, не долаючи зайві 85 км через місто Пирятин. Це той відчутний результат, який створює програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», – резюмував голова ОДА.

Він додав, що ремонт дороги Чорнухи – Лубни – це унікальний досвід для всієї країни, адже Полтавщина – перша область, яка торік залучила інвестиції державного банку за таким механізмом.