З 15 жовтня в Херсонській області діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки

Надрукувати

На території Херсонської області з 00 год. 00 хв. 15 жовтня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, в даній області останніми днями по індикаторних показниках спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки, що дає підстави для введення червоного рівня. Зокрема, перевищення фіксується по кількості госпіталізованих пацієнтів протягом останніх 7 днів і становить на 100 тис. населення 76,7%.

Крім того, на засіданні доручено в Житомирській, Сумській та Донецькій областях посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм, збільшити ліжковий фонд та ввести додаткові карантинні обмеження на територіях об’єднаних територіальних громад, в яких фіксуються найбільші спалахи захворюваності на COVID-19. Адже, за словами Ігоря Кузіна, спостерігається значне погіршення епідситуації в цих регіонах. Але на сьогодні в даних областях система охорони здоров’я має ресурси для надання своєчасної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою.

Урядовий портал