• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві презентували наукове видання «Звід пам’яток історії та культури України: Полтавська область. Гребінківська міська територіальна громада»

12 жовтня до Дня захисників і захисниць України відбулася презентація чергового тому енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України: Полтавська область. Гребінківська міська територіальна громада».

Участь у заході взяли заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Ірина Удовиченко, представники Полтавського краєзнавчого музею,  науковці, представники ЗМІ.

Випуск присвячений  пам’яткам природи, археології, історії, архітектури та історії техніки,  розташованих на території Гребінківської міської ТГ.

«На моє глибоке переконання, Полтавщина – це найбагатший в Україні край на пам’ятки, історію, культуру. Звичайно, для більшості з нас відомі загальні дані про міста й локації регіону, основні пам’ятки, історичні моменти, але варто відзначити, Полтавщина набагато глибша й цікавіша. Я вдячна, що є люди, які зосереджують свою увагу на тонкощах, деталях, акцентах, які не  менш важливі, аніж загальновідомі факти, – зауважила Катерина  Рижеченко, – приємно, що ця наукова праця – сімнадцята за ліком. Вона дуже важлива. Сподіваюся, що читачі зможуть гідно оцінити її й предметно ознайомитися з Гребінківською ТГ. Маємо мету, щоб у перспективі науково-дослідницькою роботою було охоплено кожну територіальну громаду, що дасть можливість презентувати на загал всю внутрішню красу Полтавщини».

«Ця книга – результат копіткої колективної праці. Саме Гребінківська ТГ стала першою в цьому проєкті. Кожна громада по-своєму цікава й має власні надбання, які в подальшому також будуть гідно презентовані», – зауважив Олександр Лемешко.

До книги, окрім вступної статті, увійшло 246 статей про пам’ятки краю. Із них 118 присвячені пам’яткам археології, 93 − історії, 3 − історії науки і техніки, 12 − архітектури, 17 − природоохоронним об’єктам. Серед них є комплексні, тобто що є одночасно пам’ятками історії та техніки, а також історії та археології.

У підготовці видання взяли участь працівники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, Комунального закладу «Центр охорони та досліджень пам’яток археології» Полтавської обласної ради, вчені Полтави та  краєзнавці Гребінківської громади. Загалом книга є наслідком кількарічної науково-дослідницької роботи 29 авторів.

Протягом кількох років науковцями здійснені експедиції по території Гребінківської міської територіальної громади.  Були проведені дослідження вже відомих пам`яток всіх видів, а також виявлені раніше невідомі об’єкти культурної спадщини.

Видавничий проєкт підготовлено в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського. Поліграфічно його якісно виконало харківське видавництво ТОВ «Майдан».

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk