Previous Next

Олег Синєгубов: «Полтавська обласна філармонія готується до відкриття після реставрації»

Надрукувати

Будівля філармонії – це будинок колишньої хоральної синагоги та пам’ятка місцевого значення. Вона пережила три пожежі, остання була близько 10 років тому. Відтоді артисти не мали власної сцени, тому їм доводилося репетирувати в інших залах – по всьому місту орендували репетиційні кімнати, складські приміщення для зберігання музичних інструментів та костюмів, а також проводили концерти переважно на виїздах.

Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» минулого року вдалося розморозити та активізувати реставрацію філармонії, тому вже найближчим часом там виступатимуть артисти місцевого й національного рівнів.

«Незабаром відбудеться відкриття Полтавської обласної філармонії. Її реставрація була принциповим завданням для обласної влади та президентської команди на Полтавщині. Цей мистецький заклад  після театру імені Гоголя стане другим обласним майданчиком із сучасною технікою, куди можна буде запрошувати артистів національного рівня. У залі – понад 320 глядацьких місць. Філармонія є туристичним магнітом області та однією з найбільш доступних будівель для маломобільних людей», – зазначив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Будівля набула свого вигляду як зовні, так і всередині. За словами очільника області, в межах робіт утеплили фасад, замінили вікна та двері, відремонтували ґанки і встановили пандуси, оновили гладяцьку залу, балкон, фойє, танцювальні й хорові зали, систему вентиляції та електропостачання, створили умови безбар’єрності, облагородили навколишню територію.

Загальна кошторисна вартість об’єкта становить майже 92 млн грн. Фінансували його за підтримки Президента України, Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.