• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавський державний медичний університет відзначив 100-річний ювілей

7 жовтня Полтавський державний  медичний університет відзначив 100-річний ювілей. На урочистостях із цієї нагоди зібралися люди, об’єднані  почуттям глибокої поваги до медичного університету та людей, які творять його історію.

Історія закладу розпочалася в 1921 році. За цей час Полтавський державний  медичний університет виховав покоління лікарів різних спеціальностей, його фахівцями було зроблено чимало наукових відкриттів в площині практичної охорони здоров’я. 

Як зауважив у вітальному слові ректор медичного університету В’ячеслав Ждан, сьогодні заклад є унікальним  у своєму сегменті не лише на теренах країни, а й далеко за її межами. 

«У цьому році наш виш отримав звання «Полтавський державний медичний університет». За рахунок того, що в нас працюють висококваліфіковані викладачі, а це 91 доктор медичних наук, майже 450 кандидатів медичних наук,сьогодні маємо можливість працювати в сучасному, європейському університеті. Висловлюю слова вдячності обласній владі, яка опікується функціонуванням нашого навчального закладу на теренах Полтавщини, – сказав В’ячеслав Ждан, – маємо велику плеяду не лише вітчизняних студентів, а й із закордонну – 1300 осіб із 40 держав світу. У статусі медичного університету ми маємо можливість бути членами великої хартії університетів світу. Завдяки ентузіазму, наполегливості наших студентів стверджуємо: молодь, яка приходить у медицину, володіє особливим умінням і бажанням – надати людині допомогу».

Привітав із урочистою подією студентів та всіх працівників Полтавського державного медичного університету й голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Вітаю університет зі 100-річним ювілеєм. Вдячний, що урочистості проходять згідно з усіма протиепідеміологічними заходами. Медичний університет для Полтави та області – це один із провідних вишів, про здобутки якого відомо далеко за межами країни, бо університет забезпечує високоякісну підготовку кадрів. Наше завдання як обласної влади, щоб у минулому студенти, а сьогодні інтерни чи лікарі мали робочі місця й реалізовували себе в обраній справі»,– зауважив Олег Синєгубов.

За його словами, медична галузь у пріоритеті обласної влади. Це було  задекларували й у Стратегії розвитку області до 2027 року. 

«Нами збудовані нові лікарні, зокрема й кардіоцентр, де вперше в історії Полтавської області успішно проведено операцію на відкритому серці. 2020 рік змусив нас звернути увагу й на інфекційні хвороби. Зараз нами вже розпочато роботи щодо будівництва абсолютно нової сучасної інфекційної лікарні. На жаль, Україна знову стоїть на порозі нової хвилі коронавірусу.  Впевнений,  ми її пройдемо успішно, оскільки спільними зусиллями Полтавщина є одним із лідерів вакцинації населення. Минулого року ми закінчили будівництво 29 нових амбулаторій у громадах області. Спільно з облрадою напрацьовуємо програми розвитку й підтримки  закладів медицини. Наше завдання – створити сучасні умови для роботи медиків, – сказав Олег Синєгубов. 

Долучився до вітань і голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. Він побажав, щоб і наступні роки для університету були такими ж 

плідними та результативними.

Із нагоди ювілею закладу кращих його працівників відзначено Почесними грамотами.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk