Previous Next

Планують збільшити виплати сім’ям загиблих учасників АТО та учасникам бойових дій

Надрукувати

На засіданні депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Полтавської обласної ради 5 жовтня погодили проєкт рішення «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025роки».

Відповідно до погодженого проєкту рішення планується збільшити розмір одноразової допомоги сім’ям загиблих учасників АТО з 25 тис. грн до 40 тис. грн;  одноразової допомоги членам сімей загиблих учасників АТО на упорядкування території поховання з10 тис. грн до 15 тис. грн; допомоги на проходження реабілітації учасникам бойових дій  з 15 тис. до 30 тис. грн.

«Всі ці виплати здійснюються за особистим зверненням громадян та подачею необхідних документів і через розгляд комісії облдержадміінстрації», – зауважила директор   Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко.

Нагадаємо, цьогоріч у межах соціальної Програми до Дня захисника України (14 жовтня) адресну допомогу у розмірі 3 тис. грн отримали 388 членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на загальну суму 1 164,0 тис грн за рахунок коштів обласного бюджету.