Previous Next

На Полтавщині готуються до відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

Надрукувати

6 жовтня відбулася наради щодо підготовки та проведення в області заходів з нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва.

Участь у ній взяли заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, керівник апарату ОДА Катерина Бойко,  директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко,  в.о. директора  Департаменту культури і туризму ОДА Інна Шерстюк, заступник військового комісара Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай, голова комісії Громадської ради при ОДА Руслан Рогов.

Учасники зібрання обговорили підготовку до підготовки та проведення в області заходів з нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва.

Як поінформувала Вікторія Пилипенко, розроблено обласний План заходів із урахуванням положень Указу Президента, рекомендацій Офісу Президента та пропозицій від структурних підрозділів ОДА. 

Ним передбачено: проведення в населених пунктах області тематичних урочистостей, покладання квітів до меморіальних місць загиблим воїнам; упорядкування прилеглих територій біля пам’ятників, стел, меморіалів, обелісків, пам’ятних знаків; відвідування осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок війни, за місцем їх проживання, а також у госпіталях, лікарнях; проведення 13 жовтня у м. Полтаві урочистостей із нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва.

Також передбачено поновлення експозицій, стендів музеїв області новими тематичними матеріалами; організація у військових частинах, закладах освіти, закладах культури тематичних виставок, інформаційно-просвітницьких, пізнавальних заходів, бесід, переглядів фільмів; проведення тематичних спортивних заходів; публікація в ЗМІ архівних матеріалів про героїчні вчинки захисників України під час відбиття російської агресії, трансляція тематичних теле- та радіопередач; розміщення тематичної соціальної реклами.

Про культурно-масові заходи, які будуть відбуватися в області додатково поінформувала Інна Шерстюк. 

Представниками громадськості на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Полтавській ОДА було ініційовано проведення Маршу захисників і захисниць України. 

За результатами висловлених пропозицій профільним департаментам дано доручення доопрацювати план заходів. Проведення усіх заходів рекомендовано з дотриманням карантинних вимог.