Previous Next

Олег Синєгубов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін та заступниця Катерина Рижеченко зустрілися  з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні паном Владіміром Карапетяном.

Обговорили питання співпраці в різних галузях.

Для пана Владіміра Карапетяна це перший візит на Полтавщину. Він прибув вивчити потенціал області для налагодження взаємовигідної співпраці. Наголосив, що одним із важливих напрямів є регіональне співробітництво, підтримка бізнесу, розвиток інвестицій. Зокрема пан Посол зазначив, що полтавці толерантно ставляться до вірменської общини.

«Громадяни України вірменського походження почуваються у вашій країні, як вдома. Вони мають можливості для культурного самовираження, розвитку  бізнесу та отримують всіляку підтримку від місцевої влади», – сказав  Владімір Карапетян.

Олег Синєгубов запевнив, що обласна державна адміністрація готова стати майданчиком для спілкування представників бізнесу обох країн.

«Ми гарантуємо всім рівні умови. Готові супроводжувати масштабні інвестиційні проєкти, надавати відповідні консультації та підтримку. Наприклад, у Департаменті економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА створюють робочу групу, до якої входять  представники  відповідних структур і відомств, підприємств, які працюватимуть над втіленням проєктів. Ми готові до співпраці з вами. Для нас важливо, що податки залишаються на місцях, адже це наповнення обласного та місцевих бюджетів», – сказав Олег Синєгубов.  

Очільник області додав, що такі зустрічі сприяють плідній співпраці, залученню інвестицій в економіку області та ефективному співробітництву.